Ordu Büyükşehir Belediyesi Karadeniz Tiyatrosu, "Hekimoğlu" oyununu seyircisiyle buluşturuyor.
[gallery ids="16200"] HEKİMOĞLU TEKRAR SAHNEDE… Ordu Büyükşehir Belediyesi Karadeniz Tiyatrosu, "Hekimoğlu" oyununu seyircisiyle buluşturuyor
[gallery ids="16200"]
HEKİMOĞLU TEKRAR SAHNEDE… | |
Ordu Büyükşehir Belediyesi Karadeniz Tiyatrosu, "Hekimoğlu" oyununu seyircisiyle buluşturuyor. |
"Hekimoğlu Derler Benim Aslıma" sözleri ile başlayan ve adına türküler yazılan, halkımızın dilinden düşmeyen ezgilerle kendisine yer bulan halk kahramanı Hekimoğlu’nun hikâyesi OBBKT sahnesinde bir kez daha perde dedi.
Ordu Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı tarafından Altınordu, Fatsa, Ünye ve talep olması halinde diğer ilçelerde de Ordu Büyükşehir Belediyesi Karadeniz Tiyatrosu tarafından hazırlanan tiyatro eserleri seyirciyle buluşturulacak.
SAHNEDEKİ HEKİMOĞLU'NUN HİKÂYESİ;
Fatsa'nın Yassıtaş köyünde yaşayan "Hekimoğlu" değirmen bekçiliği yaparak hayatını sürdüren yiğit, mert bir delikanlıdır. Bir gün, Sefer Ağa'nın kızı Narin'in değirmene gelmesiyle sevdaya tutulur. Ancak Narin, Kasım Bey’le sözlüdür. Narin'le Hekimoğlu'nun konuşmasına şahitlik eden Kasım Bey’in yakın arkadaşı Yusuf, bu durumu Sefer Ağa ve Narin'in sözlüsü Kasım Bey'e bildirir. Hekimoğlu'nu ziyafet bahanesiyle bağ evine davet eden Kasım Bey, Hekimoğlu'nu öldürtmek ister. Kasım Bey, Hekimoğlu'nu öldürtemediği gibi en yakın arkadaşı Yusuf'un Hekimoğlu tarafından öldürüldüğüne tanık olur.
Hekimoğlu, olaydan sonra Kumru'daki yeğeni Alanlı Osman'ın yanına kaçar. Alanlı Osman, dayısıyla beraber istemeden de olsa kendi sonunu hazırlar. Artık Hekimoğlu ve Alanlı Osman av, Osmanlı zaptiyesi ve ağalar avcı rolündedir. Hekimoğlu ve yeğeni; Ordu, Tokat, Niksar'da ağaları ve Osmanlı zaptiyelerini peşine takıp dağ bayır kaçan, av olmamak için direnen birileridir.
Yiğitliği ve mertliği ile bilinen Hekimoğlu ve onun hikâyesini öğrenen köylüler ona kucak açar, her açıdan kendisine yardım ederler. Hekimoğlu özellikle yoksul köylülerle dostluk kurar, zenginlerden aldıklarıyla onlara yardım eder.
Tepealan köyü muhtarı Kırali Hasan tarafından zaptiyeye ve daha önceden devlet için birtakım gizli görevler yapmış Aslan Bey'e bulunduğu yer ihbar edilen Hekimoğlu ve Alanlı Osman, 1913 yılının bir bahar gününde uzun süren çatışmanın ardından ölü olarak ele geçirilir. Hekimoğlu ve yeğeninin ölümü üzerine bölge insanı yas tutar. Hikâyesi dilden dile dolanan halk kahramanı Hekimoğlu, kendi adına yazılan "Hekimoğlu" türküsü ile günümüze kadar ulaşır.