"Ordu İli Tarım Master Planı" kitabının baskı işlemlerinin tamamlandığını bildirdi.
'ORDU İLİ TARIM MASTER PLANI' KİTABI HAZIRLANDI 'Ordu İli Tarım Master Planı' kitabının baskı işlemlerinin tamamlandığını bildirdi
“ORDU İLİ TARIM MASTER PLANI” KİTABI HAZIRLANDI
“Ordu İli Tarım Master Planı” kitabının baskı işlemlerinin tamamlandığını bildirdi.
Vali İrfan Balkanlıoğlu, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından Ordu’nun tarımsal potansiyelinin ortaya konulması amacıyla, üreticilere ve yatırımcılara yol gösterecek, tarımsal potansiyeli daha etkin kullanarak üreticilerin sadece iç pazara değil, dış pazarlara yönelik üretim yapmasına katkı sağlayacak olan “Ordu İli Tarım Master Planı” kitabının baskı işlemlerinin tamamlandığını bildirdi.
“Ülkemizde tarım sektörü, insanların beslenmesi, istihdamı, ekonomiye katkısı ve ihracat potansiyeli bakımından büyük önem taşımaktadır. Sektörün sağlıklı bir şekilde büyüyebilmesi amacıyla sektör sorunlarının ve ihtiyaçlarının doğru analiz edilmesi özellikle Avrupa Birliği sürecinde kırsal alandaki sorunların tespiti ve bu sorunlara kalıcı çözümler bulunması öncelikli bir konudur” diyen Vali Balkanlıoğlu, ”İlimiz çiftçisinin sadece iç pazar değil dış pazarlar içinde üretim yapabilmeleri kaynakları daha etkin kullanabilmeleri ile mümkündür. Bu nedenle ilimizin tarımsal kaynaklarının tespiti ve problemlerin belirlenmesi, kaynak ve potansiyellerin değerlendirilerek tarımsal verimliliğin arttırılması önem taşımaktadır” şeklinde konuştu.
İlimiz tarımı için kılavuz niteliği taşıyan “Ordu İli Tarım Master Planı” kitabının üreticilere, kamu ve özel sektör girişimcilerine ve bölge kalkınmasına yön vermesini temenni ettiğini söyleyen Vali İrfan Balkanlıoğlu, ”Kitabın hazırlanmasında başta İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürümüz olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.
İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Kemal Yılmaz ise yaptığı açıklamada, “Ordu İli Tarım Master Planı”nın aylar süren yoğun çalışmaları sonucunda hazırlandığını belirterek, kitabın hazırlık aşamalarında ilk olarak 950 üretici ile birebir görüşülerek bu üreticilerin görüşlerinin bizzat kitaba yansıtıldığını, ayrıca tarıma girdi sağlayan ve tarımsal girdi alan sektör temsilcileri ile görüşmeler yapıldığını kaydetti.
Tarımsal üretimin önemli aktörleri olan sivil toplum kuruluşları Ziraat Odaları, Birlikler, Kooperatifler, İlçe Müdürleri ve ilçede görevli teknik personelin katılımıyla birçok toplantılar düzenlendiğini ifade eden Yılmaz, “İlimizin hangi ilçesinde, hangi tarımsal üretimi yapmamız daha ekonomik ve karlıdır sorusunun cevabını bulabileceğimiz bir kitap hazırlamış bulunmaktayız. Ben bu kitabın hazırlanmasında bizlere destek sağlayan Sayın Valimiz İrfan Balkanlıoğlu başta olmak üzere, Üniversitemizin değerli akademisyenlerine, kitabı hazırlamada yoğun çaba harcayan il müdürlüğümüz personeline, katkı ve katılımlarda bulunan kurum ve kuruluş temsilcilerine ve görüşlerini bizlerden esirgemeyen değerli üreticilerimize sonsuz teşekkür ediyorum” diye konuştu.