ORDU'YU YÖNETENLERE YAZIKLAR OLSUN!

Ordu'da şehir içi trafiği işkenceye dönüştü

Ordu'da şehir içi trafiği işkenceye dönüştü.

Bayram dönüşü Doğu Karadeniz’den Samsun İstanbul ve Ankara istikametine giden vatandaşlar Ordu ilinde adeta işkence ile karşılaştılar.

“Şokhaber. net” ekibimiz 1461 Trabzon Samsun maçı takip etmeye gitmişti. Dönüş yolu gece saat 10.00 civarında Ordu iline geldiler. Ne mümkün yolda araçların ilerlemesi! Herhalde kaza var dedik. Kaza falan da yoktu. Sürücülerle konuşalım dedik. Bir dokun bin işit misali herkes feryat ediyordu.

Vatandaşlar; Bu şehrin yöneticileri yok mu? Şehrin valisi, emniyet müdürü Allah aşkına nerede.  Ordu şehir içi trafiğini geçmek öyle her babayiğidin harcı değil. Ordu ilini yönetenler bu manzara karşısında hiç yüzleri kızarmıyor mu? Diye feryat ediyorlardı.

Bu yoğun trafiği bertaraf etmek aslında çok kolaydı. Ama ne mümkün! Bizdeki yöneticiler masa başında oturdukları için bunları göremiyorlar ve de sorunu çözmede etkili olamıyorlardı.

Gecenin o saatinde trafikte sadece Trabzon Samsun istikametinde yoğunluğu vardı. Ama Ordu içerisinden geçerken bütün kavşaklardaki ışıklar faal durumda idi. Araç yoğunluğunun sadece Samsun istikametinde olması ve diğer taraflardaki yollardan araçların yok denecek kadar az olması işin başka bir boyutu idi.

Işıkta kavşaklarda trafik yoğunluğu olmamasına rağmen Samsun istikametine giden araçlar ışıkta durmak zorunda kalıyordu. Çünkü trafik lambaları üç konumda yanıyordu. Yani faaldi. Samsun istikametine giden sürücüler her ışıkta durmak zorunda idiler.

Ordu şehir merkezi içerisinde yaklaşık yirmi ışıklı kavşak vardı. Her sürücü bir kavşağı en az 4-5 dakikada geçebiliyordu. Yani sürücüler beş kilometrelik yolu en az 2 saate geçtiler.

Ordu ilini yönetenler, Sayın vali Balkanlıoğlu, Büyükşehir belediye Başkanı Sayın Enver Yılmaz ve Emniyet müdürü Sayın İsmail Dalkılıç’a vatandaşların adına soruyoruz?

Sürücülerin Samsun istikametine gitmek için Ordu ili içeresinden geçmesi gerektiğini bilmiyor muydunuz?  Vatandaşların tatile veya memleketlerine gittiklerine bin pişman ettirdiniz. Masa başında kenti yönetirseniz olacağı bu! Gecenin o saatinde ışıklar niye çalıştırılır. Sadece Samsun istikametinde yoğun olan trafik varken kavşağın diğer bağlantı yollarında trafik yok denecek kadar azdı. İki üç araç için binlerce sürücüyü mağdur etmek ne kadar doğru? Bütün bunlara rağmen bu ışıkları fasılalı veya polis ekiplerini koyarak yolu boşaltamazmıydınız? İnsanlara eziyet yerine hizmet edemezmiydiniz? Bu bayram dönüşü Ordu şehir içi trafiğini işkenceye dönüştürdünüz? Ordu’dan geçen sürücülere neden Ordu ili için kötü bir anı bırakırsınız?

Bütün bunlara rağmen tedbirlerinizi alamazmıydınız?

Bu ayıp size yeter…

Yorumsuz video görüntüleri...

https://youtu.be/GQ4auVw8k9E

şokhaber.net