Orff-Schulwerk Elementer Müzik Uygulamaları ile Anneler Unutulmaz Bir Deneyim Yaşadı
Ondokuz Mayıs Üniversitesi'nde (OMÜ) 'Annem için Müzik' adlı proje kapsamında Orff-Schulwerk Elementer Müzik Uygulamaları etkinlik serisinde Bağımsız Müzik Eğitmeni Duygu Şendurur tarafından katılımcı annelere müzik dolu bir gün yaşatıldı.
OMÜ Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinasyon Birimi tarafından desteklenen ‘Sosyal Hizmet Odaklı Müzik Etkinlikleri Projesi ve Özel Gereksinimli Çocukların Annelerine Yönelik Rekreasyonel Müzik Uygulamaları’ adlı projede öğretim üyeleri Dr. Öğr. Üyesi Beril Tekeli Yiğit, Dr. Öğr. Üyesi Senem Gürkan, Dr. Öğr. Üyesi Emin Ersöz Yiğit, Öğr. Gör. Oğuz Yılmaz, Arş. Gör. Baran Gülüm ve yüksek lisans öğrencisi Buse Nur Dağcı görev aldı.
Orff-Schulwerk Eğitmeni ve Bağımsız Müzik Eğitmeni olarak tanınan Duygu Şendurur, projede gösterdiği yetenek ve bilgisiyle katılımcılara özel bir etkinlik sunarak, Orff-Schulwerk Elementer Müzik uygulamalarının gücünü müziksever annelerle paylaştı.
Duygu Şendurur, her bir bireyin müziğe aktif katılım hakkı olduğunu ve insanların müziksel yaşamda yalnızca dinleyici/tüketici rolüne sahip olmadıklarını vurgulayarak Orff-Schulwerk yaklaşımı ile mesleki müzik eğitiminden bağımsız olarak annelerin müziğe erişiminin önemini hatırlattı. Duygu Şendurur, müzik eğitimindeki uzmanlığı ve tutkusuyla herkesi müzikal keşiflere davet ederek gelecekte düzenlenecek olan benzer etkinliklerde müzikseverlerle bir araya gelmeye devam edeceğini belirtti.
Proje etkinliği kapsamında anneler, Orffenstrümanları eşliğinde hareket ve doğaçlama temelli etkinliklere katıldılar. Etkinlik sürecinde, çeşitli ritimler ve melodiler doğaçlanırken, Orff çalgıları anneler tarafından deneyimlendi. Katılımcılar, kendi müzikal ifadelerini keşfederken yaratıcılıklarını ortaya çıkardılar. Proje katılımcıları, müziksel yeteneklerinin farkına varırken müziğin gücünü hissettiler ve paylaşmanın önemini deneyimlediler.