ORTA ASYA'NIN KALBİNDEN SAMSUN'A SELAM

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Özbekistan ve Güney Kore ziyaretlerine AK Parti Çevre, Şehir ve Kültürden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan da katıldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Özbekistan ve Güney Kore ziyaretlerine AK Parti Çevre, Şehir ve Kültürden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan da katıldı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 29 Nisan-1 Mayıs tarihleri arasında Özbekistan’a gerçekleştirdiği ziyaretin, ülkeler arasında karşılıklı yatırımların artırılması ve ekonomik ilişkilere katkı sunması bekleniyor.
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Asya’nın kalbinde, doğu ile batının, güney ile kuzeyin buluştuğu, mümbit Maveraünnehir bölgesinin merkezinde yer alan Özbekistan’da kendimizi evimizde, hatta evimize dönmüş hissediyoruz” dediği ziyarete ilişkin görüşlerini paylaşan Karaaslan, "Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a refakat ettiğimiz Taşkent ziyaretimizin, özellikle bölgede yatırım yapmayı düşünen iş insanlarımıza güven ortamı oluşturulması ve destekler konusunda önemli bir katkı sağladığına; ikili kültürel ve ekonomik ilişkiler ile yatırımların görüşüldüğü ziyaretlerimizin yatırımcılarımız açısından büyük fırsatlar oluşturduğunu düşünüyorum.
Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev, Bakanlarımız ve iş insanlarının katıldığı Özbekistan-Türkiye İş Forumu, ülkelerimiz arasındaki işbirliğinin daha da geliştirilmesi açısından önemli bir adımdı. Ziyaretimiz ayrıca ülkelerimiz arasında geçmişe dayanan dostluk ilişkisinin de pekişmesine vesile oldu. Taşkent’in ardından ikinci durağımız olan Buhara, medeniyet coğrafyamızın sembol şehirlerinden biridir. Yetiştirdiği nice âlim, şair, edip ile ilim yurdu; geçmişin ruhunu şehrin her bir köşesine nakış nakış işlenmiş mimarisiyle yaşayan ve yaşatan, tarihin mirasını taşıyan kadim şehir Buhara’nın manevi iklimi ruhlarımıza tesir etti. Buhara’da; şehrin yapılardan ibaret olmadığını, taşıdığı ruh ve manayla, yani insanla kurduğu ilişkiyle var olduğunu gördük. Taşa işlenen, mabede nakşedilen zarafet, atalarımızın ‘inşa değil ibadet ettiği’ni bir kez daha en somut örneğiyle göstermiştir.” açıklamasında bulundu.
Cumhurbaşkanı Erdoğan’a refakat eden, Karaaslan’ın da aralarında bulunduğu heyet Özbekistan’ın ardından, 2-3 Mayıs tarihlerinde bazı temaslarda bulunmak üzere Güney Kore’nin başkenti Seul’e gitti.