ORTA KARADENİZ KALKINMA AJANSI AĞUSTOS AYI YÖNETİM KURULU TOPLANTISI SAMSUN'DA YAPILDI

 'OKA' SAMSUN'DA TOPLANDI ORTA KARADENİZ KALKINMA AJANSI AĞUSTOS AYI YÖNETİM KURULU TOPLANTISI SAMSUN'DA YAPILDI Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) Yönetim Kurulu Ağustos ayı to

 “OKA” SAMSUN’DA TOPLANDI

ORTA KARADENİZ KALKINMA AJANSI AĞUSTOS AYI YÖNETİM KURULU TOPLANTISI SAMSUN’DA YAPILDI

Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) Yönetim Kurulu Ağustos ayı toplantısı, 21.08.2014 Perşembe günü saat 11.00’de  OKA Dönem Başkanı Tokat Valisi Sayın Cevdet Can’ın başkanlığında, Amasya Valisi Sayın İbrahim Halil Çomaktekin, Samsun Valisi Hüseyin Aksoy ve Çorum Valisi Sayın Sabri Başköy’ün katılımı ile Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı toplantı salonunda gerçekleştirildi.

Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) Yönetim Kurulu toplantısı için ilimize gelen Tokat Valisi Sayın Cevdet Can, Amasya Valisi Sayın İbrahim Halil Çomaktekin ve Çorum Valisi Sayın Sabri Başköy, toplantı öncesi Samsun Valisi Hüseyin Aksoy’u makamında ziyaret etti. Tokat Valisi Sayın Cevdet Can valilik şeref defterini imzaladı.

Vali Hüseyin Aksoy, Tokat Valisi Sayın Cevdet Can, Amasya Valisi Sayın İbrahim Halil Çomaktekin ve Çorum Valisi Sayın Sabri Başköy bir süre sohbet ettikten sonra Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) Yönetim Kurulu Toplantısına katılmak üzere diğer il valileri ile beraber Orta Karadeniz Kalkınma Ajansına gitti.

Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) Yönetim Kurulu toplantısının açılışında bir konuşma yapan OKA Yönetim Kurulu Başkanı Tokat Valisi Sayın Cevdet Can, “Bölgemizde kamu kurumlarımız, yerel yönetimlerimiz, üniversitelerimiz, sivil toplum kuruluşları, özel sektör ve diğer sosyal aktörlerin birbirleriyle işbirliğini geliştirerek bölgemizin gelişmesini sağlamak ve bu gelişimi sürdürmek amacıyla çalışmalar yürütülmektedir. Aynı şekilde, OKA tarafından Amasya, Çorum, Samsun ve Tokat illerinden oluşan bölgemizin sosyo-ekonomik gelişmesine katkıda bulunmak ve sürekli değişen ulusal ve uluslararası rekabet koşullarına bölgemizin uyum sağlama imkânlarının geliştirilmesine katkı sağlamak üzere çeşitli projeler ve faaliyetler yürütülmektedir.

Kurulduğundan günümüze kadar Ajansımız aracılığıyla veya sağlanan mali desteklerle özel sektörün KOBİ projeleri ile desteklenmesi, belediyelerin ve il özel idarelerinin turizm ve çevre altyapısının geliştirilmesi için desteklenmesi, diğer kamu kurum ve kuruluşlarının da çeşitli altyapı projeleri, kümelenme, lojistik, insan kaynaklarının geliştirilmesi ve dezavantajlılara yönelik altyapı geliştirme projeleri gibi çeşitli konulardaki faaliyet ve projelerin desteklenmesi uygulamaları devam etmektedir.

Bugün bu toplantımızda her ay olduğu üzere Ajansın bölgemizin ve yönetim kurulumuzun gündeminde bulunan konulara ilişkin değerlendirmeler yapılacaktır. Bu kapsamda, uygulanmakta olan doğrudan faaliyet desteği, teknik destek programı, güdümlü projelerimiz ile diğer mali destek programlarının uygulama süreçleri gözden geçirilecek ve tabii ki varsa aksaklıklara ilişkin alınması gereken tedbirler görüşülecektir.

Ayrıca, bölgemizin illeri olan Amasya, Çorum, Samsun ve Tokat İl Koordinasyon Kurullarında görüşülen 2015 yılı Yatırım Teklifleri de yönetim kurulumuzda bir kez daha değerlendirilecek ve bölge düzeyinde yatırımların koordinasyonu ve bölge planımıza uygunluğu sağlanmış olacaktır. Ayrıca, bu toplantımızda Ajansımızın 2015 yılı çalışma programı ve bütçe hazırlık çalışmaları da ele alınacaktır.

Bu toplantı vesilesiyle Yönetim Kurulu toplantımıza katılan Sayın Valilerimize, Belediye Başkanlarımıza, İl Genel Meclisi Başkanlarımıza ve Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlarımıza, üyelerimize şükranlarımı ifade ederek Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu toplantımızın bölgemiz için hayırlı olmasını ve başarılı çalışmalara vesile olmasını diliyorum” dedi.

OKA Yönetim Kurulu Toplantısına ayrıca, Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Orbay, Amasya Belediye Başkanı Cafer Özdemir, Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, Samsun TSO Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, OKA Genel Sekreteri Mevlüt Özen ve diğer üyeler katıldı.