ORTAHİSAR YORULMAK BİLMİYOR

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Samsun Milletvekili adayı Suat Ortahisar, 1 Kasım seçimleri kapsamında bugün Havza ve Vezirköprü ilçesinde ziyaretlerde bulundu

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Samsun Milletvekili adayı Suat Ortahisar, 1 Kasım seçimleri kapsamında bugün Havza ve Vezirköprü ilçesinde ziyaretlerde bulundu.

İlçe Ziyaretleri kapsamında Havza'ya konuk olan Ortahisar, yoğun bir ilgi ile karşılaştı. MHP ilçe Başkanı Uğur YILDIRIM ve Teşkilatı, Ülkü Ocakları il Başkanı Hüseyin Kürşat Geze, Ülkü Ocakları Havza İlçe Başkanı Mehmet Emin İnan’ın ve çok sayıda partilinin eşlik ettiği yürüyüşte bazen esnaflarla bazen de yayalarla kısa sohbetler yapıldı. MHP Samsun Milletvekili Adayı Suat Ortahisar, ilçe ziyareti boyunca halkın gösterdiği ilgiden memnun olduklarını söyledi. Ortahisar "Bu ilgi ve sevgi muhteşem. Bizde bu ilgi ve alakaya layık olmak için milletvekili seçildiğimiz takdirde onlarla yakından ilgilenip yanlarında olacağız. Haklı olarak bizlere "Sadece seçim dönemi hatırlanıyoruz. Gelip Vaat veriyorsunuz, Milletvekili seçilince tekrar gelmiyorsunuz." siteminde bulunuyorlar. Şikâyetlerinde çok haklılar. Ancak Ben Milletvekili seçildiğim zaman da onların yayında olacağım. Kapım, gönlüm ve telefonum 24 saat açık olacak. Onlar bana gelmeyecek, ben onların ayağına giderek sorunlarını dinleyeceğim" dedi.

Havzadan sonraki programı için Vezirköprü’ye geçerken Bekdiğin Köyünü gören Suat Ortahisar “köylü-şehirli ayrımı gözetmeden tüm halkımızla kucaklaşmalıyız” diyerek Bekdiğin Köyünü ziyaret etti.  Köy Halkının sorunlarını dinleyip çözümlerini anlattı.

Ardından gecikmeli olarak Vezirköprü’ye Geçen Suat Ortahisar, burada gezilerine devam etti. Daha Sonra ilçe bulunan Ülkü Ocaklarını şubesini ziyaret eden Ortahisar, ocak yöneticileri ve genç ülkücülerle görüştü.

Vezirköprü Ülkü Ocaklarındaki gençlerle fikir alışverişinde bulunan Suat Ortahisar en çok sorulan soru "Üniversite Sınavı" oldu. MHP'nin seçim beyannamesinde yer alan gençlik ve eğitim konusundaki projeleri anlatan Suat Ortahisar, “25 yaşında Türkiye'nin en genç milletvekili adayıyım. Gençliğin sorunlarını çok iyi biliyorum. Gençlerimiz özellikle adil olmayan "Üniversite Sistemi" ve "Kalitesiz Üniversite Eğitimi" konusunda karamsar. Seçim beyannamemizde gençlik önemli bir yer tutuyor. Özellikle gençlerimizin en büyük sorun olan Üniversite Sınavı kaldırılacak. Yerine daha adil bir sistem olarak fırsat eşitliğini ve adaleti gözeten üniversiteye geçiş sistemi uygulamaya konulacağız. Ben Ondokuz Mayıs Üniversitesinde Öğrenci Konseyi Başkanlığı yaptım. Dolayısı ile üniversitelerimizin eksiklerini bizzat tespit etme şansım oldu. Üniversiteler terör yuvaları haline geldi. Zor durumda okumaya çalışan gençlerimiz maalesef terör örgütü için hedef haline geliyor. Daha önce güneydoğu illerindeki üniversiteleri kurtarılmış bölge ilan eden PKK artık batı illerindeki üniversitelerde de terör propagandası yapıyor. Geçtiğimiz Şubat Ayında Şehit edilen EGE üniversitesi başkanı Fırat Çakıroğlu'nun acısı halen yüreğimizde" dedi.