ÖZSAVUNMA HAKTIR!

Samsun SKM ve ÖGK Çilem Doğan ile dayanışma amacıyla bugün ESP bürosunda basın toplantısı düzenledi

Samsun SKM ve ÖGK Çilem Doğan ile dayanışma amacıyla bugün ESP bürosunda basın toplantısı düzenledi.

Basın açıklamasında; BASINA VE KAMUOYUNA Boşandığı eşi tarafından sürekli şiddet gören Çilem doğan karakola da başvuruda bulunmasına rağmen öldürülen, şiddete uğrayan, tecavüze uğrayan tüm kadınlar gibi erkek yargının adalet terazisi karşısında bir kez daha çaresiz ve yalnız kaldı… Ve çareyi son olarak da kendisini fuhuş yapmaya zorlayan eşi Hasan Karabululut’u öldürmekte yani öz savunma hakkını kullanmakta buldu!

Adana'da yaşayan 28 yaşındaki Çilem Doğan, sürekli tartışmalar yaşadığı ve şiddete maruz kaldığı eşinden boşandı. Ancak Doğan 9 aylık bir çocuğu olduğu için yeniden eşi Hasan Karabulut ile birlikte yaşamak zorunda kaldı. Hasan Karabulut Çilem Doğan'a yönelik şiddetini sürdürdü. Bir gün eve geldi ve Çileme hazırlanmasını bundan sonra fuhuş yapacağını söyledi. Çilem itiraz edince yine onu dövmeye başladı. Artan şiddet üzerine Çilem Doğan eşini tabanca ile vurarak öldürdü.

Erkek şiddeti mağduru genç kadın ailesini arayarak eski eşini öldürdüğünü söyledi ardından avukatı ile birlikte karakola gitti. Adli Tıp Kurumu'na götürülen Çilem Doğan, gazetecilerin, "Kocanı neden öldürdün, pişman mısın?” şeklindeki sorusu üzerine, "Pişman değilim. Namusum için öldürdüm. Kadınlar ölmesin biraz da erkekler ölsün" dedi.

Kadının üstünde istediği zaman istediği tahakkümü kurabileceğini zanneden ve onun karşısına kapı gibi dikilen kadının öz savunması ve iradesi bir pratik ile daha karşımıza çıkıyor. Çilem de tıpkı Nevin Yıldırım ve Nermin gibi kendisine edilecek olan tecavüzü, üstünde kurulacak olan tahakkümü öz savunma hakkını kullanarak engelledi. Bunun karşısında ise tabii ki erkek yargı-medya-devlet kol kola girip var gücüyle kadını karalama, erkeği aklama, öz savunmaya verebileceği en yüksek cezayı vermeye çalışarak kadın iradesini kırma yoluna başvuruyor.

Çilem bir koca katili midir yoksa erkek egemenliği devirmeye yaklaşan kadınların ayak sesi midir? Beş yaşındaki çocuğa tecavüz eden adama “niyetli” diye indirim yapan erkek adaletten Çilem için indirim beklemiyor zaten kimse. Bu yüzden kendi adaletini kendileri sağlıyor artık kadınlar. Biz kadınlar artık kadın katliamları silsilesine bize doğrulttukları yasalara boyun eğmiyoruz. Dimdik karşısındayız işte Çilem gibi “hep kadınlar mı ölecek biraz da erkekler ölsün” diyoruz.

Üzerimize bir karabasan gibi çöken şiddete tecavüze karşı kılıçlarımızı çektik artık! Varın siz düşünün artık gerisini!

Çilem Doğan’ın davasını Sosyalist Kadınlar olarak adalet yerini bulana kadar takip edeceğimizi buradan ilan etmek istiyoruz.

Tıpkı Nevin Yıldırım gibi Çilem’in de müebbet hapis cezası almasını istemiyoruz. Korktukları özsavunma şiarının ve kadın özgürlük mücadelesinin büyümesidir.

Biz de korkmakta ne kadar haklı olduklarını erkek egemenliği baş aşağı ederek göstereceğiz.

Bulduğumuz her fırsatta da "ÖZSAVUNMA HAKTIR!" demeye devam edeceğiz.

Ta ki tek bir canımız yanmayıncaya dek.

Öz savunma haktır!

Çilem Doğan’a özgürlük!

Nevin Yıldırım’a ve Nermin U.’ya özgürlük!

SAMSUN SOSYALİST KADIN MECLİSLERİ SAMSUN ÖZGÜR GENÇ KADIN