Özünde Sevgi ve Şefkat

MHP Samsun Milletvekili Adayı Mustafa Keskin Anneler Günü sebebiyle yayımladığı kutlama mesajında; 'Hayatın her döneminde önemli görevler üstlenerek geleceğin biçimlenmesinde büyük katkılar sağlayacak

MHP Samsun Milletvekili Adayı Mustafa Keskin Anneler Günü sebebiyle yayımladığı kutlama mesajında;

“Hayatın her döneminde önemli görevler üstlenerek geleceğin biçimlenmesinde büyük katkılar sağlayacak olan kişiler, bugünün çocukları ve gençleridir. Çocuklarımızı sınırsız özveri ve beklentisiz bir sevgiyle yetiştirmekse annelerimizin en kutsal görevidir. Annelerin öncelikle evlatlarına sonra topluma olan en büyük sorumlulukları; çocuklarını geleceğe iyi vatandaş, iyi insan olarak hazırlamaktır.

Annelik özünde sevgi ve şefkat bulunan dünyadaki en yüce duygudur. Annenin görevi çocuğunu dünyaya getirdiğinde bitmez, daha başka ve daha anlamlı bir boyut kazanır. Doğduğu andan itibaren toplumsal yaşama dâhil olan çocuk, psikolojik olarak da sevgiyle, ilgiyle beslenmek zorundadır.

Çocuk bütün bunların yanı sıra toplumsal yaşamda kendisini etkin kılacak, eğitime ve öğretime gereksinim duyar. Çocukların çağdaş yaşamın gereklerini kavrayarak, kendi kaderlerini biçimleme yetisine sahip bireyler olmalarında annelerin büyük katkısı vardır.

İnsanların kendilerine ve birbirlerine karşı sorumluluklarını yerine getirebildikleri toplumlarda geleceğe hazır olmamak gibi bir sorun yaşanmayacaktır. Türk kadını her zaman kendisinden önce yardıma muhtaç olana el uzatan ve paylaşmayı seven kişilik özelliği göstermiş, öncelikle insan, sonra da anne olarak sağlıklı nesiller yetiştirmiştir.

Annelerimizin yılın sadece bir gününde değil, üç yüz altmış beş gün hatırlanması bizlerden hiçbir şeyi esirgemeyen fedakâr annelerimiz için fazla olmayacaktır. Yemeyen yediren, giymeyen giydiren, göz nuruyla, bin bir emekle bizleri büyüten annelerimizin Anneler Günü’nü canı gönülden kutluyorum.

Çocuklarını genç yaşta vatan topraklarına emanet eden muhterem şehit analarına da saygı ve sevgilerimi sunuyor, her zaman yanlarında olduğumuzu bu vesileyle bildirmek istiyorum.

Bu düşüncelerle bütün annelerimizin ‘Anneler Günü’ nü kutluyor, selam ve sevgilerimi iletiyorum.” Sözlerine yer verdi.