ÖZVERİLİ, EN ÇALIŞKAN, EN ÜRETKEN BİREYLERİDİR

Yakakent Kaymakamı Selin Sar, 'Kadınlarımıza hak ettiği değeri vermek geleceğe yapılan en büyük yatırımdır

Yakakent Kaymakamı Selin Sar, ”Kadınlarımıza hak ettiği değeri vermek geleceğe yapılan en büyük yatırımdır. Kadınlarımız toplumumuzun en özverili, en çalışkan, en üretken bireyleridir” dedi.
Hayatımızın her anında, ihtiyacımız olduğunda desteklerini esirgemeyen, bizi milli ve ahlaki değerlerde eğiten ve yetiştiren ilk öğretmenlerimiz; annelerimiz, kadınlarımızdır vurgusu yapan Yakakent Kaymakamı Selin Sarı,” Ülkemizin sosyal, kültürel ve ekonomik yönden gelişmesi kadınlarımıza verilen değerle orantılıdır. Kadınlarımız olmazsa olmazlarımızdır” dedi.
ÇOK ÖNEMLİ OLDUĞUNU BİLİYORUZ
Şuna inanmak lazımdır ki ‘’Dünya yüzünde gördüğünüz her şey kadının eseridir." diyen Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk pek çok Avrupa ülkesinden önce kadınlarımıza seçme ve seçilme hakkı kazandırdığının altını çizen Kaymakam Sarı, ”Kadına şiddetin önlemesinde kadınlarımızın çocuklarını sevgi, şefkat ve hoşgörülü, cinsiyet ayrımı yapmadan yetiştirmesinin çok önemli olduğunu biliyoruz. Sağlıklı kadınlarımız sağlıklı toplumlar oluşturur.  Dinimizde ve geleneklerimizde kadının önemli yeri vardır. Peygamberimiz Hz. Muhammed(S.A.V) ‘’Cennet annelerin ayakları altındadır." Veda Hutbesi'nde "Sizin en iyiniz kadınına karşı en iyi olanınızdır." diyerek kadına büyük değer vermiştir” diye konuştu.
BİZİ BİZ YAPAN ANNELERİMİZDİR
Milli mücadelede Erzurum’da Aziziye Tabyası’nın savunmasında kahramanca mücadele eden Nene Hatun'lardır Balkan Harbi’nden İstiklal Harbi’ne, Erzurum’dan Bolu’ya, İzmit’ten Bursa’ya elinde mavzer hem erkek hem kadın askerlere komutanlık eden Kara Fatma'ların olduğunu  işaret eden Kaymakam Sarı, ”Cephede Mustafa Kemal’in yanında görev almış, milli mücadelede erkeklerin yanında Türk kadının da her zaman mücadeleye hazır olduğunu gösteren Halide Edip Adıvar'lardır kadınlarımız. Hayatımızın her anında varlıklarını hissettiğimiz, bizi biz yapan annelerimizdir, şehit eşlerimizdir kadınlarımız. 15 Temmuz gecesi büyük fedakârlıkla ve cesaretle tarihimize nakşolmuş kahramanlarımızdır kadınlarımız. Ne mutlu ki bize milletçe tarih boyunca her zaman kadınlarımızı baş tacı eden onlara büyük değer veren bir medeniyetin mirasçılarıyız. Bu duygu ve düşüncelerle yürekleri sevgi dolu başta şehit ve gazi anneleri ve eşleri olmak üzere bütün kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü gönülden kutluyorum” diye konuştu.
Köksal ÖNER
şokhaber.net