PADAR'DAN JANDARMA GENEL KOMUTANI MENDİ'YE MEKTUP

CHP Samsun İl Başkan Yardımcısı ve Emekli Kurmay Albay Taner Padar, kendisi gibi subay olan şehit kardeşinin cenazesindeki serzenişi nedeniyle soruşturma geçiren Kurmay Yarbay Mehmet Alkan için Jandar

CHP Samsun İl Başkan Yardımcısı ve Emekli Kurmay Albay Taner Padar, kendisi gibi subay olan şehit kardeşinin cenazesindeki serzenişi nedeniyle soruşturma geçiren Kurmay Yarbay Mehmet Alkan için Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Galip Mendi'ye bir mektup yazdı.
Sayın Komutanım, Değerli Ağabeyim;
Emrinizde görev yapmaktan sizi ve ailenizi tanımaktan büyük mutluluk duydum. Göreve ve Silahlı Kuvvetlere ve silah arkadaşlığına bağlılığınıza şahit oldum. Özel Kuvvetlerde görev yapmış ve terörle mücadele etmiş kahraman bir Komando subayı olduğunuzu TSK’da bilmeyen yoktur. Ayni zamanda Galip MENDİ adı dürüstlükle, kahramanlıkla, yiğitlikle, fedakârlıkla ve her şeyden önemlisi dostluk ve SİLAH ARKADAŞLIĞI ile anılır ve öyle bilinir. Bir asker olarak sizlerden Takdir-i İlahiden başka her güçlüğü yenebileceğimizi, birbirimize güven ve sadakati, Gazilik ile Şehitlik arasındaki çizgide kader birliği içinde olmayı öğrendik.
Değerli ağabeyim; ülkemizin içinden geçtiği durum hepimizin malumudur. Bu konuda size  bir yorum yapmayı aldığım terbiye gereği saygısızlık sayarım. Benim yıllar sonra bu mektubu yazmamdaki neden Jandarma Yarbay Mehmet Alkan’la ilgilidir. Türkiye Jandarma Yarbay Mehmet Alkan’ı Şırnak’ta şehit düşen kardeşi Yüzbaşı Ali Alkan’ın cenazesinde tanıdı. Kardeş acısıyla Yarbayımız cenaze töreninde insani bir tepki göstermiş ve isyan etmişti. Ben de2009-2014 yılları arasında TSK Mehmetçik Vakfı Samsun temsilcisi olarak Karadeniz Bölgesinde katıldığım şehit cenaze törenlerinde Yarbayımızın tepkisine benzer tepkileri defalarca gördüm ve şahit oldum. Son olarak da 11 Mayıs’ta Osmaniye’de Türkiye Harp Malulu Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneğinde ‘’Dağdaki terörü şehire indirenler bu akan kanların sorumlusudur’’ dediği için SİYASİ FAALİYETTE BULUNMAK SUÇLAMASI ve ORDUDAN  İHRAÇ istemiyle 29 Haziran 2016 da Jandarma Genel Komutanlığı Yüksek Disiplin Kuruluna çıkarılacağı haberlerini basından öğrenmiş bulunuyorum.
Sayın Komutanım;  Askerlik mesleğinin kutsal bildiğimiz değerlerine inanan binlerce Subay, Astsubay ve Uzman Çavuşunuzun gözleri ve dikkatleri bu yargılama üzerinde olacaktır.
Bugün ülkeyi yöneten siyasilerin; Valiler ve Kaymakamlara emirler vererek, TSK’nın operasyon yapma taleplerini reddettiği, bu nedenle kırsalda alan hâkimiyetinin bölücü örgüte  teslim edildiği, Doğu ve Güneydoğu Anadolu illerimizin ve ilçelerimizin bir bölümünde açılım süreci adı altında Polis ve Jandarma Özel Harekât Unsurlarının operasyon yapma taleplerinin mülki makamlarca defalarca reddedilerek bazı il ve ilçelerimizin kırsalda serbest kalan teröristler tarafından cephanelik haline getirildiği, bölgedeki belediyelerle işbirliği halinde savunma mevzileri hazırlandığı, bunların irtibat hendekleri ve tünellerle bağlandığı,  halkın sindirilerek adeta terör örgütüne mahkûm edildiği malumlarınızdır.
Ayrıca Suriye sınırındaki mayınların temizletilmesi ve arkasından Suriye’den ülkemize olan göç dalgasında, sınır güvenliğimizin kalmadığı da artık herkes tarafından bilinen ve kabul edilen bir gerçek olmuştur. Bütün bu olaylar yaşanırken Jandarma Yarbay Mehmet Alkan’ın ihraç istemiyle nezdinizde kurulu bir mahkemede yargılanması ve ceza alması moral değerlerimize vurulan en önemli darbelerden biri daha olacaktır.
Bu nedenle adı geçen davaya yoğun işlerinizden zaman ayırıp mutlaka katılmanızı ve kardeşini şehit vermiş ve kendisi de gözünü kırpmadan şehit olmaya hazır Jandarma Yarbay Mehmet ALKAN hakkında olumlu komutanlık kanaatinizi kullanmanızı, Yarbayın ordudan atılmasına ya da ağır bir ceza almasına neden olacak bir karara katılmamanızı, tam tersine işgüzarlık yapıp Ordudan atılmaya varacak bir dava dosyası hazırlanmasına neden olanlar hakkında yasal işlem yapmanızı arz eder, Saygılarımı sunarım.
şokhaber.net