Pandemi ve Sonrası Halimiz?

Saadet Partisi Samsun İl Başkanı Temel Armutçu, Hazine ve Maliye Bakanlığının 8 Mayıs tarihinde, internet adresinden yayınlamış olduğu "Nakit Gerçekleşmeleri" hakkında açıklama yaptı.

Hazine ve Maliye Bakanlığının 8 Mayıs tarihinde, internet adresinden yayınlamış olduğu "Nakit Gerçekleşmeleri" verilerini incelediğimizde, yılın ilk dört ayında;
 ▪326 milyar 894 milyon lira gelirimize karşın, 400 milyar 485 milyon lira giderimizin olduğunu,
▪72 milyar 646 milyon lira Bütçe Açığının oluştuğunu,
▪47 milyar 969 milyon lira Faiz Ödediğimizi,
▪178 milyar 40 milyon lira Borç Aldığımızı, görüyoruz.
17 yıllık tek başlarına iktidarlarında ekonomi anlamında ne yaptılarsa, iktidarlarının 18. yılında da aynı şeyi yapan Ak Parti'yi istikrarından dolayı tebrik ediyorum.
Bir ülkenin ekonomisi ancak bu kadar borca esir edilebilirdi, ettiler...
Bir ülkenin kaynaklarıyla ancak bu kadar Faiz Ödemesi yapılabilirdi, yaptılar...
Bir ülkenin gelir/gider durumu bu kadar vahim olabilirdi, onu da yaptılar...
Hâl böyleyken, yönetim kadrolarının pembe tablo çizmelerine ise hiç anlam veremiyorum. Pembe tablo çizen yönetim kadroları; ya bu tablodan bîhaberler ya kendi etrafındaki yaşam standartlarının ülkenin her yerinde yaşandığını zannediyorlar ya da kendi etrafındaki mutlu azınlığı ülkenin tamamı zannediyorlar.
Hatırlar mısınız bu ülkenin Hazine ve Maliye Bakanı bir sonraki ayın bir önceki aydan daha güzel olacağını, daha iyi geçeceğini söylemişti? Yaşadıklarımıza şöyle bir baktığımızda ise; her geçen günün bir önceki günü arattığına şahit olduk.
Yaşadıklarımıza mı inanalım, yoksa ülke yönetiminin söylediklerine mi?
Dünya Sağlık Örgütü tarafından ilan edilen pandemi sonrasında, "Globalizm" denilen sahte oluşumun çöküşüne ve herkesin kendi ayakları üzerinde durmaya çalıştığına şahit olduk. Dünya Ticaret Örgütü, Dünya Bankası, IMF gibi uluslararası kuruluşlar, sürekli ülkelerin küçülen ekonomi raporlarını hazırlıyorlar. Sadece ülke olarak değil, dünya olarak çok zorlu bir süreçten geçiyoruz. Vahşi kapitalizm can çekişiyor. Ülke ekonomileri küçülüyor.
Her ülke; hem şu an için yaşadıklarıyla, hem de gelecekte yaşayacakları için tüm kaynaklarını kullanarak tedbir almaya çalışıyorken, biz ne yapıyoruz?
Dünya ülkeleri yaklaşık 9 trilyon dolar halkına destek paketleri açıklarken, ülkemiz 25 bin lira destek paketi açıklayabildi, geri kalan ise sadece alacaklarını ötelemekten veya vatandaşımızı bankalara kredi borçlandırmasından ibaret oldu.
Merkez Bankası rezervimiz 2001 krizinden bile daha düşük hâle gelmişken, 12 ayda ödeyeceğimiz 168 milyar dolar dış borcumuzu daha nasıl finanse edeceğimizi bilmiyorken, tarımını ebter olan hibrit tohum kullanımına muhtaç etmişken, yeraltı sularını verimli kullanamayıp dünyanın nazar boncuğu tanımlaması yaptığı Meke Gölü'nü kurutmuşken, bir maskenin bile vatandaşa dağıtılması meselesini çözememişken pandemi sonrasına bu ülke yöneticilerinin plan yaptığına inanmak, biraz zor olsa gerek...
2013-2018 yılları arasında Kanada menşeili dondurulmuş gıda şirketi McCain Foods’da “iş geliştirme danışmanı” olarak görev yaparken Tarım ve Orman Bakanı olarak atanan Sayın Bekir Pakdemirli'nin söylediği “paramız var ki ithal edebiliyoruz” sözünün kifayet etmediği bir süreç yaşıyoruz.
Coronavirus pandemi salgını, kapitalist dünyayı hiç beklemediği bir tükenmişlik sendromuna soktuğu gibi tüm devletlere şunu da öğretti: Üretici olman önemli. Üretiyorsan yaşarsın ve yardım edersin.
Pandemi tedbirleriyle yaşadığımız şu günlerde, 9 milletvekilimizden hangisini sorunlarımızla ilgilenirken gördük? Hangi milletvekilimiz "ne sıkıntınız var?" dedi. Hangi milletvekilimiz seçildiği ilimizde pandemi günlerini yaşadı?