Peygamberimizi iyi algılamalıyız.

Canik Belediye Başkanı Osman Genç, "Peygamberimizi iyi algıladığımızda, 21




Canik Belediye Başkanı Osman Genç, "Peygamberimizi iyi algıladığımızda, 21. yüzyılı da iyi algılayacağımıza inanıyorum. Bu yüzyılın barışın hâkim olduğu bir yüzyıl olacağına inanıyorum" dedi


Kutlu Doğum Haftası nedeniyle bir mesaj yayımlayan Canik Belediye Başkanı Osman Genç, "Âlemlere rahmet olarak gönderilen Peygamberimiz Hz. Muhammed'in doğumunun 1443. yıldönümünün heyecanını yaşıyoruz. Hep birlikte Peygamberimizin örnek kişiliğini daha da yakından tanıma fırsatı elde ederken, Kutlu Doğum Haftası'nın manevi hazzını da yaşıyoruz. Tüm dünyanın, tüm insanlığın, o rahmetten, bereketten ve o ışıktan istifade ettiği bir doğum, takdir edersiniz ki sıradan bir doğum değildir" dedi.


'RUHUMUZUN RENGİ MERHAMET'


Peygamber Efendimizin, köleliğin, imtiyazın, ırkçılığın, ayrımcılığın en sert şekilde hüküm sürdüğü bir dünyaya geldiğini hatırlatan Başkan Genç, "Rahmet Peygamberi, Âlemlere Rahmet olarak gönderilen Peygamber, işte böyle bir dünyayı, rahmetin, merhametin, şefkatin, uhuvvetin, paylaşma ve dayanışmanın hüküm sürdüğü bir dünya haline getirdi. Biz, rahmetin varlıkların bütününü kuşattığı bir dünyanın, bir medeniyetin insanlarıyız.  Bizim ruhumuzun rengi merhamettir. Bizim, acılarımızın şifası merhamettir" diye konuştu.


'DÜNYAYA KARDEŞLİĞİ GETİRDİ'


Mesajında "Bu medeniyet öyle bir medeniyettir ki komşusu aç iken, tok yatmayı elinin tersiyle iter" diyen Başkan Osman Genç, şunları söyledi: "Nasıl ki o gün Peygamberimiz dünyaya kardeşliği getirmişse, bugün de kardeşliğe ve barışa en çok ihtiyaç duyduğumuz bir dönemdir. 21. yüzyılı iyi algılamalıyız. Peygamberimizi iyi algıladığımızda, 21. yüzyılı da iyi algılayacağımıza inanıyorum. Bu yüzyılın barışın hâkim olduğu bir yüzyıl olacağına inanıyorum."