PROTOKOL KARŞILAMASINI HAK EDECEK SIFATI NEDİR?

Cumhuriyet Halk Partisi Samsun İl Başkanı Av

Cumhuriyet Halk Partisi Samsun İl Başkanı Av. Tufan Akcagöz, Samsun Çiftlik caddesi üzerinde açılan referandum bürosuna uğradı ve vatandaşlarla sohbet etti. Samsunlu vatandaşlara evet ve hayır seçeneğinin ne anlama geldiğini anlatan Tufan Akcagöz, "Açmış olduğumuz büro oldukça hayırlı oldu. Halkımız gelip bu bürodan, yapmış olduğumuz referandum çalışmasına dair dokümanlarımızı elde edebiliyorlar. Büroda gün içinde bulunan arkadaşlarımız aynı duyarlılıkla bu Anayasa değişikliğinin neler getirdiğini, neler götürdüğünü anlatmaya devam ediyorlar. Vatandaşlarımızın gösterdiği ilgi, her türlü takdire layık. Samsun halkı, her şeyin farkında. Bu Anayasa değişikliği hiç bir sıkıntıyı çözmüyor. Ekonomi kötü. Terör almış başını gitmiş. Teröre verilen tavizler, çocuklarımızın hayatına mal olmuş, olmaya da devam ediyor. Tüm yetki hükümetin elinde. Bu derdi sıkıntıyı ortadan kaldıracaksanız, buyurun kaldırın. Sorunu, buyurun çözün. Tüm yetki elinizde. Parlamenter demokrasi, bu sorunların önünde bir engel değil. Peki, ne istiyorlar? Tüm yetki onlarda olacakmış. Yargı onlardan sorulacak. Yasama onlardan sorulacak. Yürütme zaten bizzat kendi ellerinde olacak. Yağma Hasan'ın böreği. Bu kadarı da fazla. Bu istediğiniz yetki, tek adam yetkisidir. Bu tek adam yetkisini, millet size vermeyecektir" dedi.
Referandumda evet seçeneğine kabul gördürmek için ülkenin güneydoğusunda verilecek her evet oyunun Şeyh Sait'in ruhuna bir Fatiha olacağı yönünde propaganda yapıldığını dile getiren Tufan Akcagöz, "Şeyh Sait kim? Bir vatan hainidir. Bir şakidir. Suçunun cezasını hayatıyla ödemiştir. Ülkenin bölünmemesi ve insanların birbirinden ayrılmaması için bu referandumda hayır diyeceğiz. Ülke nasıl bölünecek diyorlar. Bu Anayasa değişikliğine evet derseniz, bölünmenin önünü açarsınız. Bir başkan gelecek. Tüm yetki onda olacak. Yargı ondan sorulacak. Hükümet o olacak. Meclis, kendisinden sorulacak. Bu başkan, dilerse bir kaç vilayeti tek bir idari birim olarak toplayabilecek. Bizde böyle bir şey olmaz demeyin. Milletten bu yetki isteniyor. Bu, ülkenin eyaletlere bölünmesine davetiye çıkarmak anlamına gelir. Bu yetkiyi birine verdiniz mi, ülke parça parça oldu diye üzülmeyeceksiniz" diye konuştu.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan'ın, Samsun ziyareti ile ilgili değerlendirmelerde bulunan CHP Samsun İl Başkanı Akcagöz, "Duyduk ki Bilal Erdoğan Samsun'a gelmiş. Ön adını hiç kullanan yok. Biz söyleyelim. Necmettin Bilal Erdoğan. Her ne hikmetse bu ön adı hiç kullanmıyorlar. Çünkü bu ön ad, rahmetli Erbakan'ı hatırlatıyor. Erbakan'ın temsil ettiği milli görüş hareketi bugün bu Anayasa referandumuna 'hayır' diyor. Bu nedenle, Erbakan'la anılmaktan çekiniyorlar. Erbakan milli bir siyaset çizgisinin adamıydı. Bunlarsa, milli ne varsa onun karşısında. Tayyip Erdoğan'ın siyaset ocağı, bugün 'hayır' diyor. Çünkü aklın yolu birdir. Bilal Erdoğan'ın sıfatı nedir bilmem. Samsun Valisi'ni, Büyükşehir Belediye Başkanı'nı ve bürokratları hazır kıta haline getirecek hangi misyonu ve meziyeti vardır? Cumhurbaşkanı'nın oğlu olmanın ötesinde ne özelliği vardır? İnanın, Samsun için üzüntü verici bir gün olmuştur. Daha geçenlerde Manisa'da zorla gençlerin Bilal Erdoğan'ın konferansına götürülmek istendiğini gördük. Bu, kabul edilebilir bir şey değildir. Acaba Samsun'da da bu takım baskılar uygulanmış mıdır, bunu henüz bilmiyoruz. Ancak Samsun'a bir teşekkür ziyareti için geldiğini düşünüyoruz. Çünkü yine kısa bir zaman önce Samsun Büyükşehir Belediyesi, Bilal Erdoğan'ın söz sahibi olduğu bir vakfa bir takım haklar tanımıştı. Bunu hatırlatmakta yarar görüyorum. O halde sırada Sümeyye Erdoğan var. Büyükşehir Belediyesi'nin bu hanımefendiye de yakın olduğunu biliyoruz. Bu nedenle, Sümeyye hanımın da Samsun'a gelmesi yakındır" diye sözlerini tamamladı.
şokhaber.net