RAGBİ'NDE DERECEYE GİRENLER BELİ OLDU

Türkiye Ragbi Federasyonu ve Türkiye Okul sporları Federasyonu ile 2017 - 2018 Okul sporları faaliyetleri kapsamında gerçekleştirilen Futbolu, Tag Ragbi ve Ragbi şampiyonası  Genç Erkek Ragbi branşınd

Türkiye Ragbi Federasyonu ve Türkiye Okul sporları Federasyonu ile 2017 - 2018 Okul sporları faaliyetleri kapsamında gerçekleştirilen Futbolu, Tag Ragbi ve Ragbi şampiyonası  Genç Erkek Ragbi branşında yapılan final müsabakaları ile sona erdi.
KUPA VE MADALYALARI VEDİLDİ
9 takımın katıldığı 3 – 6 Mayıs tarihleri arasında yapılan Türkiye şampiyonası Çarşamba ilçe stadyumunda tamamlandı. 4’üncülükle yetinen Bitlis, Selahattin Eyyubi Anadolu İmam hatip Lisesine ödünü Spor Genel Müdürlüğü Temsilcisi Selma Kaya verirken 3 sırada yerini alan Gaziantep Şehit Kamil Belediyesi Anadolu Lisesine ödülünü de  Okul Sporları İl Temsilcisi İbrahim Irmak verdi 2’olan Samsun temsilcisi Necati Akçağlılar  Anadolu Lisesine Gençlik hizmetleri ve Spor ilçe Müdürü İlkay Aydın  taktim etti. 2017 - 2018 okul sporları Türkiye Ragbi  Şampiyonu Konya Spor Lisesi takımına ilçe Kaymakamı Mustafa Güney ve Ragbi disiplin kurulu üyesi Şenol Şen’in  elinden aldılar.
SPORCULAR SAMSUN’U ÇOK SEVDİ
Türkiye’nin ilk okullar arası Ragbi Türkiye şampiyonasına ev sahipliği yaptıklarını hatırlatan Gençlik hizmetleri ve spor ilçe Müdürü İlkay Aydın, ”Samsun İlimiz ve İlçemiz adına gurur duyuyoruz.4 gün süren müsabakalar sonunda dereceye giren takımlar Samsun’da olmaktan gurur duyduklarını ve iyi bir ev sahipliği yaptığımızı belirttiler. Bizde kendilerine Gençlik ve Spor  Bakanlığı olarak teşekkür ediyoruz. Ragbi sporu Ülkemizde yeni yapılmasına rağmen ilçe olarak bu sporu sevdik Bu turnuvaları bize layık gören ve ayrıca 12 Mayıs tarihinde bayanlar 4-15 Ragbi final müsabakalarının ilçemizde yapılacağının sözünü veren Ragbi Türkiye Federasyon Başkanı Murat Pazan ve desteklerini hiç esirgemeyen başta Sayın Valimiz Osman Kaymak olmak üzere ilçe Kaymakamımız Sayın Mustafa Güney’e, Belediye Başkanımız Hüseyin Dündar’a ve Samsun Gençlik Hizmetleri ve Spor il Müdürümüz Sayın Ahmet Güral Karayılmaz’a  teşekkür ederim” dedi.
İLÇEMİZDE EV SAHİPLİĞİ YAPTIK
İl dışından ilimize gelen sporcuları ağırlamanın mutluluğunu yaşadıklarını dile getiren ilçe Kaymakamı Mustafa Güney,” İlçemizde yapılan Ragbi Türkiye şampiyonasına ev sahipliği yaptık. Bu güzel organizasyonu bizlere sağlayan başta Ragbi Türkiye Federasyon Başkanı Murat Pazan beyefendiye ilçemiz adına teşekkür ediyorum. Bunun gibi güzel sporların ilçemizde yapılmasından yanayız. Sevgili öğrenciler” Ulu önder  Mustafa Kemal  Atatürk  sporcun zeki, güçlü ve çevik olmasının yanı sıra, aynı zamanda ahlaklı olmasını istemiştir” Bende sizlerden spor olduğu gibi derslerinizde başarılı olmanızı istiyorum.19 Mayıs şehrinden abilerinize selam gönderiyorum” diye konuştu.
Köksal ÖNER
şokhaber.net