RENK OTİZM FARKINDALIK PROJESİNE KATILDI

AK Parti Çevre Şehir ve Kültürden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, Hasan Kalyoncu Üniversitesi'nin öncülüğünde gerçekleştirilen 'Sekizinci Renk Otizm Farkındalık P

AK Parti Çevre Şehir ve Kültürden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, Hasan Kalyoncu Üniversitesi’nin öncülüğünde gerçekleştirilen 'Sekizinci Renk Otizm Farkındalık Projesi’nin tanıtım gecesine katıldı.
Sekizinci Renk Otizm Farkındalık Projesi Lansmanı, Sanat ve siyaset dünyasından birçok ismin katılımıyla Haliç Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi.
Karaaslan ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın  yer aldığı programda, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Milletvekilleri, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, İstanbul Valisi Vasip Şahin ile Hasan Kalyoncu Üniversitesi Mütevelli Heyeti üyeleri ve mensupları hazır bulundu.
Türkiye’de otizm farkındalığını artırmak, otizm bakım ve eğitim merkezlerinin sayısını yükseltme amacını taşıyan projenin tanıtıldığı; Otizm Vakfı, Otizm Dernekleri Federasyonu yetkililerinin yanı sıra, özel eğitim okullarında çocukları olan ailelerin ve görev yapan eğitmenlerin yoğun katılım gösterdiği geceye, projeye destek veren çok sayıda sanatçı da iştirak etti.
İzmir Otizm Korosu’nun müzik icra ettiği, müzik sanatçıları Nil Karaibrahimgil ve Mustafa Ceceli’nin şarkılarıyla renk kattığı gecede Emine Erdoğan, toplumda otizm farkındalığını artırmanın önemine değinen bir konuşma yaptı.
Yapılan konuşmaların ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan katılımcılara günün anlam ve önemine ilişkin plaketleri takdim etti.