Rize Valisi Ersin Yazıcı, vatandaşlara aşure dağıttı.

AŞURE GÜNÜNÜZ KUTLU OLSUN Rize Valisi Ersin Yazıcı, vatandaşlara aşure dağıttı







AŞURE GÜNÜNÜZ KUTLU OLSUN

Rize Valisi Ersin Yazıcı, vatandaşlara aşure dağıttı.

Birlikteliğin, bereketin, yardımlaşmanın ve dayanışmanın günü olan Aşure günü için Tuzcuoğlu Memişağa Parkı’nda yapılan etkinliğe Vali Ersin Yazıcı, Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, İl Müftüsü Yusuf Doğan ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Programda aşure kazanının başına geçen Vali Yazıcı, kâselere doldurduğu aşureleri vatandaşlara dağıttı.

Vatandaşlara aşure ikram eden Vali Yazıcı, etkinliğin, “ Rize’nin birliğini, beraberliğini, kardeşliğini, huzurunu ve barışını daha da güçlendirmek amacıyla düzenlendiğini söyledi.”

Rize Belediyesi'nin yaptığı etkinliğin anlamlı olduğunu belirten Vali Ersin Yazıcı, "Kutsal aylardan birindeyiz. Rize Belediye Başkanlığı Rize’de halkımıza aşure dağıtmak suretiyle bu ayın hayrına katkıda bulundu. Toplumları ayakta tutan yaşattıkları örf, âdet, gelenek ve kültürleridir. Paylaşmak ve paylaşmayı öğretmek çok güzel bir olay. Muharrem ayı İslam ve insanlık tarihinde çok önemli olayların yaşandığı bir ay. Bu mübarek ayın bütün İslam dünyasına ve insanlığa barış ve kardeşlik getirmesini temenni ediyoruz ifadelerini kulandı.”

Yapılan aşure ikramının ardından etkinlikte görev alan Belediye personeli ile vatandaşları tebrik eden Vali Ersin Yazıcı, halkımızın Muharrem ayını kutladı.