ROMANLAR'DAN GÖRKEMLİ KAPANIŞ

Karadeniz Yeni Ufuklar Derneğimiz tarafından yürütülen Romanlar İçin Gezici İş ve Eğitim Merkezi Projemizin bu gün son faaliyetlerinden biri olan kapanış ve değerlendirme toplantısını gerçekleştiriyor

Karadeniz Yeni Ufuklar Derneğimiz tarafından yürütülen Romanlar İçin Gezici İş ve Eğitim Merkezi Projemizin bu gün son faaliyetlerinden biri olan kapanış ve değerlendirme toplantısını gerçekleştiriyoruz.
14 Ağustos 2017/Bugün
Anemon Otel  Saat:14.00 'de gerçekleştirilecek olan Toplantının gündemi ise
1- Samsun'da Roman Olmak Konulu Belgesel
2- Protokol Konuşmaları
3- Sertifika Töreni
4- ROMGEM Dans Grubunun gösterisi
5- Kapanış Kokteyli  ve sergi olarak belirlenmiştir.
Hepinizin de bildiği gibi Projemiz  Karadeniz Yeni Ufuklar Derneğimiz tarafından Canik Belediyesi, ERİPOD ve SAMROM Derneği ortaklığıyla,  Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı AB ve Mali Yardımlar Daire Başkanlığının açmış olduğu Dezavantajlı Kişilerin Sosyal Entegrasyonu ile İstihdam Edilebilirliklerinin Geliştirilmesi Hibe Programı kapsamında yürütülmektedir.
10 ay süren olan Proje, Bölgemizde yaşayan roman vatandaşlara,  yeni bir hizmet modeli sunarak, yaşadıkları istihdam ve sosyal entegrasyon sorunlarının çözümüne katkı sağlamayı amaçlamaktadır. Projemiz Samsun ili Canik Bölgesinde yaşayan roman vatandaşlara; “Gezici İş ve Eğitim Merkezi”  kurarak iş, meslek ve uyum eğitimlerinin yanı sıra rehberlik ve danışmanlık hizmetleri vererek onların sosyal entegrasyonlarına destek vermeyi de amaçlamaktadır. Bu kapsamda iş ve mesleki eğitimlere katılan roman vatandaşlarımıza erken yaşta evlilik, üç farklı alanda destekleyici eğitimler verilmiş ve çocuklara sosyalleştirici (yaş günü, boyama, gezi vb.) etkinlikler düzenlenmiştir.
Bizim için oldukça yoğun ve bir o kadar da verimli geçen projemizin kapanış toplantısına ve yaygınlaşmasına katılımınızı ve katkılarınızı bekliyoruz.