RUSYA AKDENİZ'İ DAHA DA ISITACAK!

Rus uçak gemisi 'Admiral Kusnezow' Suriye'ye doğru yola çıktı

Rus uçak gemisi “Admiral Kusnezow” Suriye’ye doğru yola çıktı. Birçok gemi ile beraber Rus askeri Suriye yolunda. Bunların içinde Moskova’nın tek uçak gemisi “Admiral Kusnezow” açıkça hava saldırılarına iştirak edecek. Rus gemi filosu, uçak gemisi “Admiral Kusnezow” ve nükleer başlıklı füzelerle Suriye sahillerine yerleşmek üzere yola çıktı.
Amiral Krawtschenko İnterfax’a verdiği beyanata göre; Bu yolculuk Norveç’ten Akdeniz’e kadar tahminen on gün süreceğini söyledi. Şu anda birçok Rus savaş gemisi Suriye sahillerinde savaşa hazır halde beklemektedir.
Moskova basınına göre, Rusya’nın tek savaş uçak gemisi “Admiral Kusnezow” gelecek aylarda Suriye’de hava saldırılarında kullanılacağını yazdı.
Rusya savunma bakanı Sergej, geçtiğimiz Eylül ayındaki basın toplantısında bunu ima etmişti.
Moskova, Eylül 2015 yılından beri Suriye’deki iç savaşta Beşar Esad’ın yanında yer almaktadır.
Mokova’dan bir parlamento heyeti Suriye’deki Askeri Üslerde incelemelerde bulundu. Savunma bakanlığındaki bazı üyeler Suriye’deki durumu tespit etmek istedi. Savunma bakanlığından Viktor Oserow; Suriye’de bulunan askerlerinin, Suriye’deki anti terör gruplarıyla savaşacağını ve bu terör gruplarının üstesinden geleceğini belirterek, bu savaşın Rusya’nın geleceği için de faydalı olduğunun bilinci içerisinde olduklarını söyledi.
Rus Senatörü, birliklerinin Suriye’de siyasi bir çözüme ulaşmak şartıyla orada bulunduklarını söyledi.
Rusya, gemi filosu ve uçak gemisini göndermekle hem Suriye’deki deniz Kuvvetlerini güçlendirmek hem de diğer ülkelere gözdağı vererek Suriye’de tüm gücüyle savaşta bir taraf olarak bulunacağını göstermektedir.
Çeviri: Kavranoğlu Yakup
şokhaber.net