Saadet Partisi Milletvekili Karaman, Samsun'da Bir Dizi Ziyarette Bulundu

Samsun Milletvekili Mehmet Karaman, resmî kurumların, sivil toplum kuruluşlarının, odaların ve basın kuruluşlarının yanı sıra çok sayıda ilçeyi ziyaret etti.

Vatandaşların taleplerini dinlediklerini ve onların meclisteki sesi olmaya çalıştıklarını belirten Karaman, önlerinde yoğun bir çalışma takvimi olduğunu belirtti. Saadet Partisi’nin 9 milletvekili olması hasebiyle Samsun dışında diğer illere de gitmek zorunda olduklarını de dile getiren Karaman, her yere yetişmeye çalıştıklarını söyledi.
Bir Haftada 40 Noktada Ziyaret Gerçekleştirdik
Geçtiğimiz haftalarda Saadet Partisi Genel Başkan Vekili Mahmut Arıkan’ın, Samsun’da olduğunu hatırlatan Karaman, ‘‘Genel Başkan Vekilimiz Mahmut Arıkan, Samsun’a geldi. Büyükşehir Belediyesi Çok Amaçlı Salonunda Samsunlulara hitap etti. Çok güzel bir program oldu. Vatandaşlarımız büyük bir ilgi gösterdiler. Tüm vatandaşlarımıza bu ilgi ve alakaları için teşekkür ediyorum. Bizde Samsun’umuzdaki dernekleri, odaları, birlikleri, resmî kurumları ve basın kuruluşlarımızı ziyaret ettik. Bir hafta içerisinde 40 noktada ziyaret gerçekleştirerek, yoğun bir haftayı geride bıraktık. Elbette gidemediğimiz yerlerde oldu. Önümüzdeki günlerde bu yoğun ziyaretleri sürdüreceğiz. Milletimizle kucaklaşmaya, milletimizin derdiyle dertlenmeye ve çözüm önerileri sunmaya çalışacağız’’ dedi.
Samsun 40 Yıl Önce Daha Yaşanabilir Bir Şehirdi
Yerel sorunların yanı sıra vatandaşın gündeminde ekonomik sorunların olduğuna dikkat çeken Karaman, esnafın, çiftçinin, işçinin, memurun, gençlerin ve öğrencilerin bugün ki durumdan şikâyetçi olduklarını söyledi. Gittikleri her yerde vatandaşların serzenişleriyle karşılaştıklarını dile getiren Karaman, ‘‘Samsun’umuzda en büyük sıkıntılar; İşsizlik, Trafik ve Otopark, Altyapı, Sosyal alan eksikliği. Bizim esas gündemimiz bunlar. 40 yıl öncesine baktığımızda bile Samsun çok daha yaşanabilir bir şehirdi. Nitekim Samsun, Sosyoekonomik Gelişmişlik Endeksi'nde 40 yıl önce 17'nci sıradayken, bugün 35'inci sıralara geriledi maalesef. Tüm bunların yanı sıra, vatandaşımız enflasyon canavarı karşısında eziliyor. Market rafları ve Pazar tezgâhları artık el yakıyor. Tabi bu tablo, 22 yıldır uygulanan yanlış politikaların birer sonucudur. Borç-Faiz sarmalının acı sonuçlarıdır. Türkiye’nin bu sarmaldan çıkarılması lazım. Allah’ın izniyle bunu yapacak olan da, Saadet Partisi iktidarıdır’’ şeklinde konuştu.