SAHİL GÜVENLİK 33 YAŞINDA…

Sahil Güvenlik Komutanlığı, teşkil edildiği 1982 yılından bu güne kadar 2692 sayılı kuruluş kanunu ile kendisine yüklenen görev ve sorumlulukları başarıyla yerine getirmiş ve getirmeye devam etmektedi

Sahil Güvenlik Komutanlığı, teşkil edildiği 1982 yılından bu güne kadar 2692 sayılı kuruluş kanunu ile kendisine yüklenen görev ve sorumlulukları başarıyla yerine getirmiş ve getirmeye devam etmektedir.
Sahil Güvenlik Komutanlığımız toplam kıyı uzunluğu 8333 km. olan kıyılarımız ile denizlerimizde huzur ve güven ile can emniyetini sağlama, yasa dışı göç ve kaçakçılıkla mücadele, doğal afetlerde yardım, yasa dışı su  ürünleri avcılığı ve deniz kirliliği ile mücadele başta olmak üzere, stratejik öneme haiz tesislerin denizden güvenliği gibi birçok alanda icra ettiği görevleri ile halkımızla iç içe yaşayan bir genel kolluk kuvvetidir.
Bu duygu ve düşüncelerle Sahil Güvenlik Komutanlığımızın 33. Kuruluş Yıldönümünü en içten dileklerimle kutlar, ebediyete intikal etmiş şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi şükranla anar, görev başında olanlara selam ve sevgilerimi sunarım.