ŞAHİN, DEVLET DİNLİYOR ÇALIŞTAYINDA

VALİ İBRAHİM ŞAHİN 'TIBBİ CZ VE MEDİKAL EL ALETLERİ SEKTÖRÜ DERTLERİNİ ANLATIYOR, DEVLET DİNLİYOR' ÇALIŞTAYINA KATILDI Samsun Valisi İbrahim Şahin, Tekkeköy ilçesi Ondokuz Mayıs Ünive

VALİ İBRAHİM ŞAHİN “TIBBİ CİHAZ VE MEDİKAL EL ALETLERİ SEKTÖRÜ DERTLERİNİ ANLATIYOR, DEVLET DİNLİYOR” ÇALIŞTAYINA KATILDI

Samsun Valisi İbrahim Şahin, Tekkeköy ilçesi Ondokuz Mayıs Üniversitesi Yeşilyurt Meslek Yüksek Okulu’nda gerçekleştirilen, “Tıbbi cihaz ve medikal el aletleri sektörü dertlerini anlatıyor, devlet dinliyor” adlı kamu, üniversite ve sanayi işbirliği çalıştayına katıldı.

Farmasotik ampul, cerrahi, ortopedi ve tıbbi aletler üreten İmaretçioğlu Ltd. Şti, Karaoğlu Baskül ve Cerrahi Aletler İmalat San. ve Tic. Ltd. Şti. Aysam Ortopedi Tıbbi Aletler, Bahadır Tıbbi Aletler A.Ş. ve Aygün Cerrahi Aletler A.Ş.’ni gezerek incelemelerde bulunan Samsun Valisi İbrahim Şahin, bu firmaların ürettiği ürünler hakkında yetkililerden bilgi aldı.

İncelemelerin ardından Samsun Valisi İbrahim Şahin, Tekkeköy ilçesi Ondokuz Mayıs Üniversitesi Yeşilyurt Meslek Yüksek Okulu’nda gerçekleştirilen “Tıbbi cihaz ve medikal el aletleri sektörü dertlerini anlatıyor, devlet dinliyor” adlı kamu, üniversite ve sanayi işbirliği çalıştayına katıldı.

Çalıştay’da bir konuşma yapan Samsun Valisi İbrahim Şahin, “Değerli arkadaşlar; daha önce yaptığımız toplantıda arkadaşlarımız medikal el aletleri ile ilgili olarak bir sunum yapmışlardı. Bu günkü toplantımızda biraz daha sektörle ilgili olan paydaşlarla bu konuyu en iyi şekilde tartışıp, gelişmesi için elimizden geleni yapacağız. Bu zamana kadar bu konu üzerine birçok toplantı yaptık ama bu toplantı en kapsamlı toplantı olacaktır. Bu toplantıyı bir çalıştay gibi değerlendiriyoruz. Bu toplantımızda bütün arkadaşlar düşüncelerini masaya yatırsınlar, gündeme getirsinler ve bunları not edelim. Olabildiğince sektöre yapılabilecek katkılar nelerdir? yapamayacağımız veya başarılı olamayacağımız konularda boşuna efor sarf etmemek adına uyarılarınıza ihtiyacımız var.

Kaçınılmaz bir şekilde bu sektör her yıl yüzde on oranında büyümektedir. Peki, bu konuda ne yapmamız gerekiyor? Biz bu günden itibaren bu toplantıda birkaç tane konuyu öne alalım. Kısa, orta ve uzun vadeli önümüze bir perspektif çizelim. Bir yürütme kurulu gibi bu işleri takip eden bir ekip kuralım. Ben bu gün cerrahi el aletleri üreten firmaları gezdikten sonra biz hükümet olarak, devlet olarak, kamu kurumları olarak buraları sanki ihmal ediyoruz gibi bir psikolojiye kapıldım. Bu konuda mevcut üretim yapan arkadaşlarımızın belki bir ikisi dışında medikal cerrahi aletleri üretenler mevcuduyla yetiniyor, şükrediyor. Tabi ki şükredeceğiz, ama mevcutla asla yetinmememiz gerekiyor. Önümüze bir şey koyacağız, onu halledeceğiz, yeni bir engel çıkacak onu aşacağız, böyle böyle ciddi mesafeler alacağız.

[gallery ids="26983,26984,26985,26986"]

Bu geldiğimiz nokta benim için gerçekten çok sevindiricidir. Bu kadar arkadaşımız bu gün bu masanın etrafında toplanmaları bu işe inandığımız anlamanı gelir. Ben Samsun’da görev yaptığım süre içerisinde önceliklerim arasında medikal cerrahi aletleri olacaktır. Bu ülkeyi seven bir insan olarak mutlak suretle bu sektörü öne çıkarmamız gerekiyor. Emek çok yoğun bir iş, birde Karadeniz insanının o hareketliliği, hızı, çok çabuk işe koyulması, olaylara vaziyet etmesi ve zekâsı aslında bizim burada mesafe almamızı sağlayacaktır. Bu saatten sonra bu konuda biz paydaşları işin içine sokacağız. Ondokuz Mayıs Üniversitemiz bu alana çok ciddi anlamda katkı sağlamak istiyor. Bir sonraki aşamada çok hızlı bir şekilde bir medikal cerrahi aletleri fuarı yapmamız lazım. Bunu ayrı bir sektör olarak değerlendirmek lazım diye düşünüyorum. Bu fuar ile ilgili olarak hemen bir çalışma başlatalım istiyorum.

Biz bu sektörde inşallah çok ciddi anlamda mesafe alacağız. Bu konuda istikrarlı ve inatçı bir şekilde yol almak lazım. İnşallah bunu el birliği ile yapacağız. Kamuda görevli olan arkadaşlarımız için söylüyorum. Birkaç toplantıya gelemeyen bir arkadaşımıza bir sonraki toplantıya geldiğinde önceki toplantılarda ne yapıldığını raporlayan, özeti çıkarılmış bir dosya hazırlayalım. Benim Samsun’da görev sürem dolduğu zaman diğer gelen Valimiz bu konuda neler yapıldığını, ne kadar mesafe alındığını bu dosyaya bakıp ona göre değerlendirme yapacaktır. Ben katılımınızdan dolayı hepinize çok teşekkür ediyorum. Sizleri sevgiyle, saygıyla selamlıyorum” dedi.

[gallery ids="26981,26982"]

Çalıştaya ayrıca, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Süleyman Kaplan, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Yeşilyurt Meslek Yüksek Okul Müdürü Doç. Dr. Muhammet Dervişoğlu, İl Sağlık Müdürü Yusuf Köksal, MEDİKÜM Başkanı Dr. Ahmet Aydemir, ilgili kamu kurum ve kuruluş müdürleri katıldı.