ŞAHİN, "GENÇLİK KUTLU DOĞUM'DA BULUŞUYOR" PROGRAMINA KATILDI

Samsun Valisi İbrahim Şahin, Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından Samsun Yaşar Doğu Spor Salonu'nda düzenlenen, 'Gençlik Kutlu

Samsun Valisi İbrahim Şahin, Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından Samsun Yaşar Doğu Spor Salonu’nda düzenlenen, ‘Gençlik Kutlu Doğum’ da Buluşuyor’ temalı programa katıldı.

[gallery ids="25426"]

Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında Samsun Yaşar Doğu Spor Salonu’nda düzenlenen ‘Gençlik Kutlu Doğum’ da Buluşuyor’ temalı programın açılışında Ondokuz Mayıs Müftülüğü Yeşil Köy Kur’an Kursu öğreticisi Yusuf Sözen, Kur’an’ı Kerim tilaveti okudu. Kur’anı Kerim tilavetinin ardından Hz. Peygamber ve Birlikte Yaşama Ahlakı konulu bir sinevizyon gösterisi yapıldı.

Sinevizyon gösterisinin ardından Samsun İl Müftü Vekili Enver Türkmen yaptığı konuşmasında, “Bu gün Kutlu Doğum Haftamızın önemli bir programını yapmak üzere buradayız. İl Müftülüğümüzün Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile birlikte organize ettiği, ‘Gençlik Kutlu Doğum’ da Buluşuyor’ adlı etkinliğimizle gençlerle buluştuk. Gençlik kişinin enerji dolu en dinamik çağıdır. Peygamberimiz (SAV) bana gençliğin yardımı lütfedildi buyurdu. İslam genç bir dindir. Hz. Peygambere inanan ilk Müslümanların bir çoğu da gençlerden oluştu. Ben bu vesileyle hepinizi sevgiye ve hürmetle selamlıyorum. Saygılar sunuyorum” dedi.

Samsun Valisi İbrahim Şahin yaptığı konuşmasında, “Değerli misafirler, bu akşam güzel bir etkinlik için bir aradayız. Diyanet İşleri Başkanlığımız Kutlu Doğum Haftasını her yıl olduğu gibi bu yılda çeşitli etkinliklerle kutlamaktadır. Siz değerli Samsun halkının katılımlarıyla biz de bu etkinlikleri ilimizde gerçekleştirmekteyiz. Peygamber efendimizle ilgili çok okumamız gerekiyor. Başta Kur’an-ı Kerim okumamız gerekiyor. Kur’an-ı Kerim Mealini, fırsat buldukça tefsirini ve farklı tefsirleri okumamız gerekiyor.

Çünkü bizim günümüzde en büyük eksikliğimiz aslında Kur’an-i kavramlarını çok fazla kullanıyoruz ama yaşama konusunda eksikliğimiz var. Esas yapılması gereken şey belki, az da olsa bir şeyler bilmek ama onu hayata tatbik etmektir. Aksi takdirde çok fazla bir şey bilen ama hayatına uygulamayan insanların nasıl bir laf tasvir ettiğini sanıyorum özellikle imam hatip öğrencileri benden çok daha iyi biliyorlar.

Sevgili öğrenciler, değerli misafirler, tabi ki bu tarz etkinlikler hafta boyunca ilimizde devam etmektedir. Bu haftayı bu etkinliklerle dolu dolu geçiriyoruz. Ama özellikle genç kardeşlerimizden isteğim, sadece bir haftaya Peygamber efendimizi sıkıştırmak ve sığdırmak gibi bir yanlışa düşmeyin. Hayatımızın her anına yılın 365 gününe Peygamberimizi yayalım. Bunu yaptığımız zaman mutlu, müreffeh ve öbür dünyasını kazanan insanlar oluruz. Kutlu Doğum Haftası nedeniyle bu etkinliği düzenleyen, emeği geçen herkese ve siz katılımcılara ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Sizleri sevgiyle, saygıyla selamlıyorum” dedi.