ŞAHİN, POLİS TEŞKİLATININ ETKİNLİĞİNE KATILDI

Samsun Valisi İbrahim Şahin, Samsun Emniyet Müdürlüğü tarafından Polis Teşkilatı'nın 170

Samsun Valisi İbrahim Şahin, Samsun Emniyet Müdürlüğü tarafından Polis Teşkilatı'nın 170.nci kuruluş yıldönümü nedeniyle Canik Kültür Merkezi Çırağan Salonunda düzenlenen yemeğe katıldı.

Polis Teşkilatının 170.nci kuruluş yıldönümü etkinliği çerçevesinde düzenlenen yemeğe katılan Vali İbrahim Şahin’i İl Emniyet Müdürü Vedat Yavuz ve eşi Azize Yavuz karşıladı.

Yemekte bir konuşma yapan İl Emniyet Müdürü Vedat Yavuz, “Ülkemizin emniyetini ve huzurunu sağlamak adına mesai mefrumu gözetmeksizin vatan ve millet sevdasıyla görev yapan  başarıları, fedakârlıkları ve kahramanlıkları ile milletimizin sevgisini en üst seviyede kazanmanın 170.nci kuruluş yıldönümünü sizlerle birlikte kutlamanın haklı gururunu yaşadığımız ve onurunu taşıdığımız bu özel geceye hoş geldiniz.

Sayın Valim, Değerli Konuklar;  Vatandaşa hizmeti kutsal bilen ve yaptığı hizmetleri vatandaşın memnuniyeti üzerine temellendiren eğitimin gücüne ve kalitesine inanan kanunların verdiği yetkileri yerinde ve zamanında kullanan, kendisini toplumun bir parçası olarak gören teşkilatımızla geleceğin daha huzurlu ve daha güvenli olacağına yürekten inanıyor, şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi minnetle anıyor bu güzel anımıza teşrif ederek bizleri onurlandırdığınız için sizlere teşekkür ediyorum. Hepinize saygılar sunuyorum” dedi.

Daha sonra Samsun Valisi İbrahim Şahin yaptığı konuşmasında, “Bu gün Emniyet Teşkilatımızın kuruluşunun 170.nci yılını kutluyoruz. Emniyet Teşkilatımız 1845 yılında kurulmuştur. İlk kurulduğunda 1937 yılına kadar belli aşamalardan geçmiş teşkilatımızın bugünkü yapısı 1937 yılında şekillenmiştir.

Bu teşkilatımız her geçen gün gelişmiş sadece Türkiye’de değil, Dünya’da etkin bir kariyer noktasına taşınmış bir teşkilattır. Sizi canı yürekten kutluyorum. Tabi ki zaman zaman sıkıntılar yaşadınız. Bazı meslekler vardır kariyer mesleğidir. Bazı meslekler vardır prestij mesleğidir, sizin mesleğiniz fedakarlık mesleğidir. Bu fedakârlığı çalışan arkadaşlarımız ve aileleri yaşıyor ben onlara da çok teşekkür ediyorum.

Bu teşkilat mensupları aslında bizlerin özgürlüğünü ve hürriyetini koruyor. Hem kamu düzeni sağlanmamış olursa bizim nerde, ne şekil davranacağımızı kestirmemizde mümkün olmaz. Onun için ben de sizlerin 170.nci kuruluş yıldönümünüzü candan kutluyorum. Ben bu anlamlı ve özel gecede bu teşkilatta görev yapan ve görevleri sırasında yaşamını kaybeden emniyet teşkilatı mensupları şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Gazilerimizi minnetle anıyorum. Emeklilerimize sağlık ve huzur diliyorum. Görev başındaki arkadaşlarıma da başarılar diliyorum. Hepinizi sevgiyle, saygıyla selamlıyorum.” dedi.

Konuşmaların ardından, asayiş şube müdürlüğünde görevli emsallerine göre daha özveriyle çalışan başarılı personellere Samsun Valisi İbrahim Şahin ve protokol üyeleri tarafından başarı belgesi verildi.