ŞAHİN ROMAN VATANDAŞLARI İLE BULUŞTU

Samsun Valisi İbrahim Şahin, İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü tarafından Canik ilçesi Yavuz Selim ve İkiyiz Evler mahallelerine yönelik düzenlenen programda roman vatandaşl

Samsun Valisi İbrahim Şahin, İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü tarafından Canik ilçesi Yavuz Selim ve İkiyiz Evler mahallelerine yönelik düzenlenen programda roman vatandaşları ile buluştu.
İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü tarafından polis-vatandaş ilişkilerini geliştirmek, mahalle sakinlerinin güvenlik sorunlarını dinlemek ve çözümler üretmek amacıyla, Canik ilçesi Yavuz Selim ve İkiyüz Evler mahallelerinde ikamet eden Roman Vatandaşlarımıza yönelik bir program düzenlendi. Kamu kurum ve kuruluşlarının yetkilileri, mahalle muhtarları, mahalle dernekleri temsilcileri ve vatandaşların katıldığı programda, Vali İbrahim ŞAHİN mahalle sakinlerinin sorunlarını ve görüşlerini dinleyerek Roman vatandaşlarımıza yönelik yapılan çalışmalarla ilgili mahalle sakinleri ile görüş alışverişinde bulundu.

[gallery ids="42568,42569,42570,42571,42572,42573"]
SİZLER EĞİTİM KONUSUNDA BİZLERE DESTEK OLACAKSINIZ
Vali İbrahim Şahin programda yaptığı konuşmada, ’’Bu gün İl Emniyet Müdürlüğümüzün düzenlediği bir programda sizlerle beraber olmaktan son derece büyük bir mutluluk duyuyorum. Sizler bizim kardeşlerimizsiniz. Sizlerle ilgili asla bir ayrımcılık olmadı, olmayacak. Sizler bizim canımız ciğerimizsiniz. Bizler hep birlikte bir birimizi kucaklayarak ülkemizi daha ileri yerlere getireceğiz. Ayrımcılık yaparak problemler oluşturmayacağız. Birlikte el ele vereceğiz. Sizlerin sorunları olunca biz o sorunlarla ilgileneceğiz. Sizlerin sorunlarını ve problemlerini birlikte çalışarak ortadan kaldıracağız. Değerli arkadaşlarım insanlığın varoluşundan bu yana dünyanın hiçbir yerinde insanların sorunları bitmiş değildir. Bizlerin var olan sorunlarımızın aşılmasında eğitim konusu çok önemli bir konudur. Sizler eğitim konusunda bizlere destek olacaksınız. Çocuklarımızın mutlaka eğitim almasını sağlayacağız. Elimizdeki bütün imkânları çocuklarımızın imkânı için kullanacağız. Çünkü günümüzde eğitim olmadan hiç bir şey olmuyor. İstihdamın temelinde eğitim vardır. Geldiğimiz süreçte çocuklarımızın mutlaka bir üniversite eğitimi alması gerekiyor. İyi eğitim alan çocuklarımız mutlaka işte bulacaklardır. Çocuklarımızı mutlak suretle kötü alışkanlıklardan uzak tutmalıyız. Bizim amacımız çocuklarımızın herhangi bir suca bulaşmaması için önceden mücadele etmektir” dedi.
KUR MÜDÜRLÜĞÜMÜZ ÇEŞİTLİ KURSLAR DÜZENLİYOR
Hep birlikte önce mahallemizi sonra ilimizi ve ülkemizi kalkındırmak için çalışacaklarını belirten Vali Şahin.,” Ülke olarak Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. Yılında dünyanın en gelişmiş on ekonomisi arasına girme hedefimiz var. Bunu başarmada sizlerin de katkılarımı bekliyoruz. Bizler ilin yöneticileri olarak her daim sizlerin emrindeyiz. Sizler yeter ki bizlere elinizi uzatın. Roman vatandaşlara yönelik İş Kur Müdürlüğümüz çeşitli kurslar düzenliyor. Sizler mutlaka gençlerimizin bu kurslara katılımını sağlayın. 2017 yılında Dünya İşitme Engellileri Olimpiyatları Samsun’da düzenlenecek. Buradaki açılış seremonileri ve etkinliklerde sizlerin de görev alması istiyorum. Samsun cerrahi alet üretiminin yapıldığı dünyadaki önemli merkezlerden biri.  Biz cerrahi aletler imalatı konusunda kurslar açıp sizleri orada yetiştirelim ve sizlerin istihdamı konusunda çalışmalar yapalım. Sizlerin doğuştan müziğe karşı kabiliyetiniz var. Çeşitli müzik kursları açıp sizlerin bu kabiliyetlerini daha fazla ortaya çıkaralım. Bu toplantıları bundan sonra hep beraber belirli aralıklarla mutlaka yapacağız. Sizler asla kendinizi bizden farklı görmeyiniz. Bu bizleri üzer.
Sizler başkalarından saygı bekliyorsanız mutlaka kendinize saygı gösterin” diye konuştu.
BİZİM SİZLERE KAPIMIZ SONUNA KADAR AÇIK

Çocuklarınızı mutlaka okula gönderin. Çocuklarınız okuldan gelince onları sokağa salmayın. Mutlaka kurslara gönderin. Sağlık eğitim gibi konularda bir probleminiz varsa bunu mutlaka bizlere iletin ifadesini kullanan Vali İbrahim Şahin, ”Sizler sakın ola problem gibi gözüken işleri abartmayın. Sizlerden bir isteğimde çocuklarımızı uyuşturucu gibi kötü alışkanlıklardan mutlaka uzak tutun. Biz Samsun’da uyuşturucu ile mücadelede yoğun bir çalışma yapıyoruz. Sizlerde de bu konuda yardımlarınızı bekliyoruz. Son günlerde Samsun’da bu konuda yaptığımız çalışmalarla önemli ölçüde bir başarı sağladık. Bizim sizlere kapımız sonuna kadar açık. Sizler rahat olacanız ki bizlerde rahat olalım. Siz bu gibi toplantılarda bizlere düşüncelerinizi veya yaşanan olumsuzlukları iletin ki bizlerde bu olumsuzlukları aşma konusunda çalışma yapalım. Bu programa katılımlarınızdan dolayı sizlere çok teşekkür ediyorum ’’dedi.
PROGRAMA KAYMAKAM VE MÜDÜRLERDE KATILDI
Programa ayrıca Canik Kaymakamı İlhan Turgut, İl Emniyet Müdürü Vedat Yavuz, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Tekin Balcı, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Hasan Kılıçaslan, İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Mustafa Kasapoğlu, kamu kurum ve kuruluşlarının yetkilileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.
Köksal ÖNER