ŞAHİN'DEN "14 MART TIP BAYRAMI" KUTLAMA MESAJI

Etkin ve kaliteli bir sağlık sistemi, nitelikli bir toplumun en önemli unsuru olup, 'Önce insan' anlayışının benimsendiği günümüzde, herkesin kaliteli sağlık hizmetlerinden yararlanma

Etkin ve kaliteli bir sağlık sistemi, nitelikli bir toplumun en önemli unsuru olup, ‘Önce insan’ anlayışının benimsendiği günümüzde, herkesin kaliteli sağlık hizmetlerinden yararlanması büyük önem taşımaktadır.
İnsan sağlığının korunması, mevcut sağlık sorunlarının giderilmesi tüm insanlığın ve tüm toplumların en önemli hedefidir. Bu nedenle doktorluk mesleği önemini hiçbir zaman kaybetmemiş, kutsal bir meslek olarak kabul görmüştür.
Sosyal devlet olmanın bir gereği olarak sağlık hizmetlerinin en üst seviyeye çıkarılması, hepimizin ortak amacıdır.
Çağdaş dünyada bireyin ve toplumun sağlık ihtiyaçlarını karşılamak devlet kurumlarının en öncelikli görevleri arasında yer almaktadır.
Hayatın her alanında olduğu gibi tıp alanında da bilimsel gelişmeler yaşanmış, yüzyıllar boyunca devam eden geleneksel tıp yöntemleri yerini modern tıbba bırakmıştır. Modern tıp alanındaki gelişmeler Cumhuriyetin kuruluşu sonrası hızlı bir şekilde devam etmiş, bugün gelinen noktada sağlık alanındaki verilerde ülkemiz önemli bir noktaya ulaşmıştır.
Samsun İlimizin sağlık hizmetlerinde ortalama standartların üstünde olması, sağlık çalışanlarının övünç vesilesidir. Tıp alanında bu gelişmeler yaşanırken, vatandaşlarımıza kolay, erişilebilir ve etkin sağlık hizmeti sunabilmek için en büyük görev başta doktorlar olmak üzere, tüm sağlık çalışanlarına düşmektedir.
İnsan sağlığı için harcanan mesainin en mukaddes zaman dilimlerinden olduğu inancıyla, daha sağlıklı toplum için emeği geçen değerli hekimlerimizin ve tüm sağlık çalışanlarımızın Tıp Bayramı'nı kutluyor, başarılı çalışmalarının devamını diliyorum.