ŞAHİN'DEN İSTİKLAL MARŞI'NIN KABULÜ MESAJI

Devletimizin ve Milletimizin bağımsızlığının sembolü olan İstiklal Marşımızın, 12 Mart 1921'de Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kabul edilişinin 94

Devletimizin ve Milletimizin bağımsızlığının sembolü olan İstiklal Marşımızın, 12 Mart 1921'de Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kabul edilişinin 94. yıldönümünü kutlamanın onurunu ve mutluluğunu yaşıyoruz.

Milli marşlar, Milletlerin birliğini sağlayan ve yaşatan temel öğelerdendir. İstiklal Marşı, Türk Milletinin bağımsızlık ve özgürlük savaşını ölümsüzleştiren, ortak düşünce ve değerlerde buluşturan eşsiz bir eserdir.

İstiklal Marşı, vatan sevgisini tüm değerlerin üstünde tutarak, ATATÜRK önderliğinde, özveriyle başarıya ulaştırdığı, tarihin akışını değiştiren bir kahramanlık destanıdır.

İstiklâl Marşımızın büyük şairi Mehmet Akif Ersoy, İstiklâl Savaşında milletimizin ne için savaştığını, hangi duygularla vatanını koruduğunu bu şiirinde çok açık bir şekilde ortaya koymuştur. Bu nedenle İstiklâl Marşımız tarihimizi, milli karakterimizi, milli mücadelenin heyecanını ve duygularını içinde taşıyan, edebiyatımızın seçkin bir örneği olarak kabul edilmektedir.  İstiklal Marşı bu tarihi şahlanışın, onur ve gurur mücadelesinin parlak bir anıtıdır.

Başta, Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK ve Mehmet Akif Ersoy olmak üzere, bu mücadeleyi veren herkesi rahmet ve minnetle bir kez daha ve yeniden yad ediyoruz. Onlar istiklâl mücadelesiyle aslında aziz milletimizin istikbalini de inşa ettiler ve bugün yaşadığımız hayat, sahip olduğumuz her değer onların mücadelesinden izler taşıyor. Bize ve genç nesillerimize düşen en temel vazife de bu mücadeleyi daima diri tutmaktır.

İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Ersoy’u Anma Günü'nde İstiklal Marşımızın Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde kabulünün 94. yıl dönümünü kutluyor, Cumhuriyetimizin kurucusu Atatürk’ü, İstiklal Marşımızın Şairi Ersoy’u ve bütün İstiklal kahramanlarımızı bir kez daha minnet, şükran ve rahmetle anıyorum