ŞAİR ve YAZAR MERİÇ'TEN AKCAGÖZ'E ZİYARET

Emekli öğretmen, şair ve yazar Kazım Memiç, CHP Samsun İl Başkanı Av

Emekli öğretmen, şair ve yazar Kazım Memiç, CHP Samsun İl Başkanı Av. Tufan Akcagöz’ü makamında ziyaret etti.
1958 yılında öğretmenliğe başladığını anlatan Memiç, yeni çıkarmış olduğu “Kalemimdeki Cumhuriyet” adlı eserini Tufan Akcagöz'e hediye etti. Aydınlanma devriminin öğretmenlerin elinde meşale haline geldiğini dile getiren Kazım Memiç; “37 yıl öğretmenlik yaptım. Şimdi de sivil toplum örgütlerinde mücadeleme devam ediyorum. Şiirlerimle düz yazılarımla bulunduğum taraf olan Atatürk Cumhuriyetini savunmaya ve ileri götürmeye gayret gösteriyorum” dedi.
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden CHP Samsun İl Başkanı Akcagöz; “Kazım Memiç öğretmenimizin etkinlik ve çalışmalarını yakından takip ediyoruz. Bir eser ortaya çıkarmak kolay bir iş değil. Son kitabı olan “Kalemindeki Cumhuriyet” adlı eseri de heyecanla okuyacağım. Kendilerine bu üretkenlikleri için teşekkür ediyorum. Cumhuriyet kazanımları yolunda vermiş olduğu mücadeleyi ayakta alkışlıyorum. Bugün geldiğimiz süreçte, eğitim sisteminin içinin boşaltıldığını görüyoruz. Cumhuriyet karşıtları şer amaçlarını gerçekleştirmek için öncelikle eğitim sisteminin ayarlarıyla oynamanın gerektiğini çok iyi biliyorlardı.
14 yıllık AKP iktidarı döneminde batıdan neredeyse koptuk. Her yerde bombaların patladığını da hesaba katarsak basit bir Ortadoğu ülkesine dönüverdik. İstedikleri kadar büyük Türkiye deyip dursunlar. Büyüğüm demekle büyük olunmuyor. Büyük Türkiye’den maksat dertleri sorunları büyük Türkiye ise doğru. Çünkü neredeyse sorunsuz bir ülkeyi alıp sorunlar yumağı ile cebelleşen bir ülke haline getirdiler. Son 14 yılda AKP hiç mi başarılı olamadı diyenlere tabi ki oldu diyorum. AKP, kardeşi kardeşe düşman etmede, yolsuzlukta, bölücülükte ve teröre yardım ve yataklıkta oldukça başarılı oldu“ dedi.
şokhaber.net