SALIPAZARI'NDA ÖRNEK PROJE

Samsun'un Salıpazarı İlçesinde İlçe Jandarma Komutanlığınca sorumluluk alanında bulunan mahalle muhtarları ile 'Daha Güvenli Bir Salıpazarı İçin Kamerasız Mahalle Kalmasın' projesi gerçekleştirildi

Samsun’un Salıpazarı İlçesinde İlçe Jandarma Komutanlığınca sorumluluk alanında bulunan mahalle muhtarları ile “Daha Güvenli Bir Salıpazarı İçin Kamerasız Mahalle Kalmasın” projesi gerçekleştirildi.
8 ay gibi kısa bir sürede gerçekleştirilen proje için yapılan halk ile buluşma toplantılarında Salıpazarı İlçe Jandarma Komutanlığınca bilgilendirme çalışmaları yapılarak 32 mahallede kamera kurulacak yerlerin tespiti ve kurumu yapılarak, mahallelerin giriş ve çıkışlarına kamera sistemi olduğuna dair uyarı levhaları yerleştirildi.
MUHTARLAR GEREKLİ HASSASİYETİ GÖSTERDİLER
Salıpazarı İlçesinde gerçekleştirilen daire amirleri ve muhtarların katılımı ile halkla buluşma toplantısında Salıpazarı Kaymakamı Hilal Küsmez Günaydın Projeyi kısa bir sürede gerçekleştirdik.  Muhtarlar gerekli hassasiyeti gösterdiler ve jandarmanın yapmış olduğu bu proje ile farkındalık yarattığını” İfade ederek emeği geçenlere teşekkür etti.
EMNİYET VE ASAYİŞ YÖNÜNDEN GÜVENLİ HALE GELDİ
Belediye Başkanı Halil Akgül ise Salıpazarı İlçesinin bu proje ile ön plana çıktığını, artık emniyet ve asayiş yönünden güvenli hale geldi. Özellikle caydırıcılık anlamında suç işlenmesinin önüne geçildi. İlçeye gelenlerin kendilerinin can ve mallarının güvende olduğunu hissettiler. Bu projenin ilçede birlik ve beraberliğin göstergesi oldu. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.
MAHALLEYE GİRMEYE CESARET EDEMEYECEKLER
Toplantıya katılan Mahalle muhtarları da,” Salıpazarı İlçe Jandarma Komutanlığının bu projesi ile mahallelilerin asayiş yönünden daha güvende oldu. Şüpheli araçların takip edildiğini, art niyetli kişilerin mahalleye girmeye cesaret edemeyecekler. Kayıp hayvanlara dahi kameradan ulaşıp, meydana gelen olayların kısa sürede çözülecek. Bu güzel proje ile daha güvenli hale geleceğiz” dediler.
Köksal ÖNER
şokhaber.net