SAMGİAD BAŞKANI VE YENİ YÖNETİM KURULU ÜYELERİ VALİ AKSOY'U ZİYARET ETTİ

SAMGİAD BAŞKANI VE YENİ YÖNETİM KURULU ÜYELERİ VALİ AKSOY'U ZİYARET ETTİ Samsun Genç İşadamları Derneği (SAMGİAD) Başkanı Levent ÖZDEN ve yeni yönetim kurulu üyeleri, Vali Hüseyin AKSOY'

SAMGİAD BAŞKANI VE YENİ YÖNETİM KURULU ÜYELERİ VALİ AKSOY’U ZİYARET ETTİ

Samsun Genç İşadamları Derneği (SAMGİAD) Başkanı Levent ÖZDEN ve yeni yönetim kurulu üyeleri, Vali Hüseyin AKSOY’u makamında ziyaret etti.

Ziyarette bir konuşma yapan Samsun Genç İşadamları Derneği (SAMGİAD) Başkanı Levent ÖZDEN, “Bizler öncelikle şehrimizin kanaat önderi ve en üst makamı olarak sizi ziyaret etmek ve ziyaretlerimize sizden başlamak istedik. Bizleri kabul ettiğiniz için çok teşekkür ederiz. SAMGİAD, kurulduğu günden bugüne değişmeyen ve eskimeyen büyük vizyonuyla şehrimize, şehrimiz insanına ve işletmelerine hizmet etmeyi, bu uğurda yapılan ve yapılacak olan her çalışmanın ya bizzat içinde, ya da başlatan kuruluş olmayı gerektiren misyonunu sürdürmeye devam edecektir. SAMGİAD yürüttüğü faaliyetlerle sadece iş dünyasının değil,  şehrimizin kalkınmasına dönük her çaba ve girişimin içinde yer almıştır” dedi.

Vali AKSOY yaptığı konuşmasında, “Ben de yönetiminizin hayırlı olmasını diliyorum. Genç İş Adamları Derneği yöneticileri olarak sizleri Samsun ekonomisine ve Samsun kentine önemli katkıları olacak iş adamlarının genç bir topluluğu olarak görüyorum. Sizlerin gayretleri ve sizlerin çalışmaları önümüzdeki dönemde Samsun’a mutlaka önemli hizmetler şekline dönüşecektir, yansıyacaktır. Samsun’un potansiyelini harekete geçirme anlamında gençlerimizin daha özverili çalışmaları büyük önem taşımaktadır.
Samsun belirli potansiyelleri olan ama onu arzu edildiği derecede harekete geçirebilen bir il değil. Bu yönde yapılacak çalışmalar büyük önem taşımaktadır. Özellikle Genç İş Adamları ile beraber olduğumda kendimi daha heyecanlı hissediyorum. Samsun biraz daha ihracatını artıracak bakış açısıyla ihracata dayalı üretim modelini ortaya koymak durumundadır.  Bu günkü rakamlar Samsun ihracatı için arzu edilen noktada değildir. Bunu ileriye taşıyabilmek bakımından da yapılması gereken çalışmalar var. Hangi sektörde faaliyette bulunursak bulunalım ürettiğimiz ürünlerin ihracatını her zaman yapabilmeliyiz.
Samsun’da özellikle tarım, turizm ve lojistik master planlarımızı yaptık. Bunlar yapıldı çok güzel dediğimiz zaman çok anlam ifade etmiyor. Önemli olan master planlarında ön görülen hususların hayata geçirilmesidir. Buna sahip çıkıp bunu hayata geçirebilmek anlamında özel sektörlere çok iş düşmektedir. Bunlar hayata geçirildiğinde Samsun bu master planlarıyla dört ulaşım aksına sahip olduğunun avantajını yakalamış olacaktır. Gerek sosyal sorunların çözülmesinde, gerekse ilin ekonomik anlamda daha iyi bir noktaya taşınmasında yürütülebilecek her çalışma Samsun için önemlidir, değerlidir. Ben tekrar yeni yönetiminizin hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Konuşmaların ardından SAMGİAD Başkanı Levent ÖZDEN, Valisi Hüseyin AKSOY’a çiçek  takdim etti.