ŞAMPİYON YUKARI KAVACIK CAMİİ

Çarşamba Gençlik Hizmetleri İlçe Müdürlüğü ile İlçe Müftülüğünün ortaklaşa yürüttüğü yaz Kur'an kursları arası futbol turnuvası tamamlandı Penaltılar sonunda maçı 6 –4 kazanan Yukarı Kavacık Camii tur

Çarşamba Gençlik Hizmetleri İlçe Müdürlüğü ile İlçe Müftülüğünün ortaklaşa yürüttüğü yaz Kur'an kursları arası futbol turnuvası tamamlandı Penaltılar sonunda maçı 6 –4 kazanan Yukarı Kavacık Camii turnuvanın şampiyonu oldu.
KUPA VE MADALYALARI VERİLDİ
Cami ve yaz Kuran kurslarında okuyan öğrencilere yönelik düzenlenen futbol turnuvasında 12 Kuran kursu takımı mücadele etti Adapark sentetik çim sahasında  gerçekleştirilen yaz Kuran kursları arası futbol turnuvası üçüncülük ve final maçları ile sona erdi Günün ilk maçı olan üçüncülük müsabakasında Paşayazı Camii - Yeşilırmak Camii takımları karşılaştı Yeşilırmak Camii müsabakayı 6 – 1kazanarak turnuvanın 3.üncüsü oldu. Final müsabakasında ise Yukarı Kavacık Camii Kürtün  Camii takımları karşılaştı normal süresi 2 – 2 bitti Penaltılar sonunda maçı 6 –4 kazanan Yukarı Kavacık Camii turnuvanın şampiyonu olurken Kürtün Camii 2. oldu müsabakalardan sonra  ödül töreninde geçildi  4’üncülükle  yetinen  Paşayazı Camiine kupasını Mehmet Yıldırım verdi turnuvayı  3’üncü bitiren Yeşilırmak Cami'ne kupa ve madalyalarını Gençlik hizmetleri ve spor ilçe müdür Vekili İbrahim Fethi Sel verdi 2’inci olan   Kürtün Camii kupa ve madalyalarını İlçe Müftüsü Osman Karagöz verirken şampiyonu olan Yukarı Kafacık Camiine kupa madalyalarını Çarşamba İlçe Kaymakamı Mustafa Güney takdim etti.
BİRLİKTELİĞİMİZİ DAHA ÇOK SAĞLAMALIYIZ
Ödül töreninde konuşma yapan ilçe kaymakamı Mustafa Güney, ”İlçemize bağlı camilerin yaz kuran kurslarındaki genç kardeşlerimizin kurslardaki moral ve motivasyonlarını yükseltmek, birlik beraberlik ve kardeşlik duygularını geliştirmek, Kuran Kurslarına ve spora olan ilginin arttırılması Dinimizi, kültürümüzü, devlet bilincini, millet şuurunu, bayrağa sadakati de doğru öğretmeliyiz ve bu tür organizasyonlarla birlikteliğimizi daha çok sağlamalıyız. Herkes bir spor yapacak güzel sanatların bir dalı ile uğraşacak kitap okuyacak ve ders çalışacak hayatta başarılı olacak ama bunları yaparken de kimseyi kırmayacak bırakın ayağına sert basmayı gözünü kaşını bile oynatmayacak kalp kırmayacak, Yunus Emre ne diyor istersen bin kere hacca git kalp kırdıysan bir kez gönül yıktın ise, kıldığın namaz değil insan kalbi kırmamak lazım maalesef Ülkemizde bu aralar şiddet var her yerde şiddet var inşallah sizler öyle yetişmeyeceksiniz. İçinizde gördüğüm yetenekli sporcular var. Profesyonel olabilir başka meslek sahibi olsanız bile mutlaka hayatınız boyunca  bir spor branşı ile uğraşın, Ben hepinize tekrar başarılar diliyorum. Bu turnuvayı düzenledikleri için  müftü bey başta olmak üzere gençlik hizmetleri ve spor ilçe müdürlüğü teşkilatımıza tüm Kuran kursu Din görevlilerimize ve öğrencilerine çok  teşekkür ediyorum” dedi.
Köksal ÖNER
şokhaber.net