Samsun bilim şehri olmalıdır
Çalıştay ve sempozyum konusunda tecrübeli bir belediye olduklarını belirten Canik Belediye Başkanı Osman Genç, "Artık sempozyum ve çalıştay denilince Canik akla geliyor
Çalıştay ve sempozyum konusunda tecrübeli bir belediye olduklarını belirten Canik Belediye Başkanı Osman Genç, "Artık sempozyum ve çalıştay denilince Canik akla geliyor. 6 sempozyumda yüzlerce bilim insanını şehrimizde ağırladık. Bu tecrübemizle Samsun’un bilim şehri olmasına katkı sağlıyoruz" dedi.
Canik Belediyesi öncülüğünde Ondokuz Mayıs Üniversitesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Türk Psikolojik Danışma ve Rehberlik Derneği Samsun Şubesi'nin katkılarıyla Canik Kültür Merkezi'nde düzenlenen Hedefe Doğru İnsan Temalı 6. Uluslararası Canik Sempozyumu devam ediyor. Türkiye ve dünyanın farklı üniversitelerinden 150 bilim insanının katıldığı ve Genel Koordinatörlüğünü Prof. Dr. Kurtman Ersanlı'nın yaptığı sempozyumun ikinci gününde, oturumlar 6 salonda devam etti.
USTA’DAN ‘SİBER ZORBALIK’ SUNUMU
Canik Belediye Başkanı Osman Genç, sempozyumun ikinci gününde de oturumlara katılarak sempozyum çalışmalarını yakından takip etti ve bilim insanlarıyla birlikte oldu. Sempozyumun Yürütme Kurulu’nda bulunan Canik Belediye Başkan Yardımcısı Alican Usta ise, Prof. Dr. Hasan Tan Salonu’nda Prof. Dr. Mehmet Aydın moderatörlüğünde yapılan oturumda “Lise öğrencilerinin öfke düzeyleri ile siber zorbalık düzeyleri arasındaki ilişki” konulu bildirisinin sunumunu yaptı.
ULUSLARARASI 6. SEMPOZYUM
Sempozyumların önemine işaret eden Başkan Osman Genç, "Yerel düzeyde yaptığımız Gençlik Çalıştayı, Ulaştırma Çalıştayı, Basın Çalıştayı, Ekonomi Çalıştayı gibi önemli çalışmaların yanısıra uluslararası düzeyde Bilim, Ahlak ve Sanat Bağlamında Çağdaş İslam Algıları, Tarih Boyunca Karadeniz Ticareti ve Canik, Samsun – Canik ve Değerleri, Şehir ve Çocuk, Şehir ve Kadın sempozyumlarını gerçekleştirdik ve yüzlerce bilim insanını ağırladık. Artık sempozyum konusunda tecrübeli bir belediyeyiz" dedi.
2. VE 3. DEVLET ÜNİVERSİTESİ OLMALIDIR
Çalıştay ve sempozyum denilince akla Canik geldiğini belirten Başkan Genç, "Artık bu tecrübemizi şehrimizle paylaşabiliriz. Samsun panellerin, konferansların, çalıştayların, sempozyumların ve kongrelerin düzenlendiği bilim şehri olmalıdır. Samsun'a 2. ve 3. devlet üniversitelerini mutlaka kazandırmalıyız. Samsun hem üniversiteler şehri olarak bilim üreten bir merkez hem de bilim insanlarını ağırlayan bir şehir olmalıdır. Bunun örnekleri dünyada çok. Bütün ulaşım altyapısına sahip olan, jeopolitik konumuyla özellikle Karadeniz ülkeleri başta olmak üzere Türkiye ve dünyanın her yerinden insanların kolay ulaşabildiği bir merkez olan Samsun'un bilim şehri olmaması hiç bir sebep yok" diye konuştu.
DEĞİŞİMİN DIŞINDA KALMAMALIYIZ
Fiziki çalışmaların yanında belediye olarak sosyal ve kültürel çalışmalar ile insan yetiştirme faaliyetlerine daha fazla ağırlık verdiklerini de ifade eden Genç, "Belediye yöneticiliği sorumluluğunu üstlenenlerin mutlaka değişimi, gelişimi yakalaması, 21. yüzyıl belediyeciliği ne getiriyor, bunu dikkate alarak çalışması gerekiyor. Tarihte önemli şehir olmak yetmez, bugünü yakalamak, bugün de ona göre çalışma yürütmek, değişimin ve gelişimin dışında kalmamak gerekiyor. Şehircilik bir milletin kültür ve medeniyet çıtasını göstermesi açısından en önemli veri, kriterdir. Bu nedenle düzenlediğimiz bu çalıştay ve sempozyumları şehirciliğimiz açısından çok önemli buluyorum" şeklinde konuştu.
BİLDİRİLER KİTAPLAŞACAK
Başkanlığını Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Genel Koordinatörlüğünü ise OMÜ Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kurtman Ersanlı'nın yaptığı sempozyumun Yürütme Kurulunda ise İl Milli Eğitim Müdürü Coşkun Esen, Canik Belediye Başkan Yardımcısı ve Uzman Psikolojik Danışman Alican Usta, OMÜ Eğitim Fakültesi Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Seher Balcı Çelik, Prof. Dr. Melek Kalkan gibi isimler yer alıyor. Hayatın hemen hemen her alanında gerekli olan Psikolojik Danışma ve Rehberlik konusunun masaya yatırıldığı sempozyum sonunda akademisyenler tarafından sunulan bildiriler kitaplaştırılacak.