Samsun Bir İlke Ev Sahipliği Yapıyor…

Türkiye'de ve uluslararası alanda tanınmış 10 kadın şair Samsun'a geliyor

Türkiye'de ve uluslararası alanda tanınmış 10 kadın şair Samsun’a geliyor. ÇYDD ( Çağdaş Yaşamı Desteleme Derneği) Samsun Şubesi'nin ev sahipliği yaptığı organizasyonda alanında usta 10 kadın şair şiir severlerle buluşarak Samsunlulara şiir ziyafeti çekecek.
Bu yıl 2.si düzenlenecek olan ve hayırseverliği ile tanınan merhum İbrahim Bulutoğlu adına düzenlenen 2. Samsun Çağdaş Şairler Buluşması'nda tanınmış kadın şairler Aslıhan Tüysüzoğlu, Ayşen Mutlu, Çiğdem Sezer Dilek Özkan, Emel İrtem, Fatma Aras, Gülsüm Cengiz, Gülce Başer Nevin Koçoğlu ve Sema Güler şiirlerini seslendirecek.
10 Aralık Cumartesi Günü saat 13.30'da Gazi Sahnesi'nde gerçekleştirilecek olan etkinliğin Moderatörlüğünü Dr. Ersoy Kocabıçak yaparken, Samsun'un tanınmış yerel sanatçılarından Ercan Aydın da sazı ve sözü ile renk katacak.
Etkinlikle ilgili olarak bir açıklama yapan ÇYDD Samsun Şube Başkanı Yaşar Sezen," Merhum İbrahim Bulutoğlu, şiir aşığıydı. Özellikle Nazım Hikmet şiirlerini çok güzel okurdu. Bizlere şiir sevdiren hayırsever İbrahim Bulutoğlu'nu anmak için bu yıl 2. sini düzenlediğimiz Samsun Çağdaş Şairler Buluşması'nda geçen yıl erkek şairleri ağırlamıştık.
Bu yıl belki de Türkiye'de bir ilki gerçekleştirerek alanlarında tanınmış 10 çağdaş kadın şairimizi Samsun'a getiriyoruz. Tüm sanatseverleri, şiir severleri etkinliğimize katılmaya davet ediyoruz" dedi.
şokhaber.net