SAMSUN CHP'DEN DAVUTOĞLUNA VERYANSIN!

CHP Samsun İl Başkanı Av

CHP Samsun İl Başkanı Av. Tufan Akcagöz, Başbakan Davutoğlu’nun Parti genel başkanlığından ayrılacağı konusunda çarpıcı açıklamalarda bulundu.
Başbakan Ahmet Davutoğlu, 22.05.2016 tarihinde gerçekleşen AKP kongresinde yeniden Genel Başkanlığa aday olmayacağını belirterek, Genel başkanlık görevinden ayrıldığını açıklamıştır.
Bu tablo Parlamenter demokrasinin tek güce dayalı mutlak iktidar siyasetinin emrine girmiş olduğunu açık göstergesidir ki, bu durumu “darbe” olarak tanımlamak hiç yanlış olmaz.
Hükümete darbe yapılmıştır ve bu darbe Cumhurbaşkanı tarafından gerçekleştirilmiştir. Milli iradenin tarumar edildiği bir durumdur. Davutoğlu bu darbeye direnememiştir. Çünkü her ne kadar seçimle iş başına gelmiş olsa ve Başbakanlık görevini kendisine milli irade tevdi etmiş gibi görünse de bu darbeye direnç göstermeyerek güdümlü Başbakan ve o koltuğa bir lütuf olarak oturtulduğu eleştirilerini haklı çıkarmıştır.
Başbakan Davutoğlu başarısız bir Dışişleri Bakanı idi ve başarısız bir başbakandır. Yönetimde kaldığı süre boyunca ülkede akan kan durmamıştır. Bu akan kanın sorumlusu Recep Tayyip Erdoğan’la birlikte bizzat kendisidir. Ülke savaşın eşiğine gelmiştir. Her geçen gün şehit vermeye devam etmekteyiz. İzledikleri yanlış dış politika nedeniyle ülkemizde bugün 2 milyonun üzerinde göçmen barındırmak zorunda kaldık.
Kilis’e roket füzeleri yağmaktadır. İnsanlarımız, canlı bombalı eylemlere kurban edilmektedir. Ülkeyi yönetenler acz içerisindedir. Bu acizliğin başında da Ahmet Davutoğlu vardır. 22 Mayıs’ta gerçekleşecek olan AKP kongresinde genel başkanlığa aday olmayarak günah galerisini temizlemesi mümkün değildir. Bir gün ülkeyi idare ettikleri dönemdeki yolsuzlukların, haksızlıkların, ölümlerin ve zulümlerin hesabını Ahmet Davutoğlu tüm yol arkadaşlarıyla birlikte yargı önünde verecektir.
İstifa veya inzivaya çekilme Ahmet Davutoğlu için bir kurtuluş olamaz, olmamalıdır. Ahmet Davutoğlu adeta batağa saplanmış bir siyasi anlayışın temsilcisidir. Davutoğlu’nun görevi bırakmasına bu çerçeveden bakıyor bir gün bu topraklarda demokrasinin, tüm özgürlükçü unsurlarıyla birlikte yeşereceğine olan inancımızla, Samsun ve Türkiye kamuoyuna saygıyla sunuyoruz.
şokhaber.net