SAMSUN CHP'DEN TAZİYE MESAJI!

Çok değerli, ilahiyatçı, hukukçu, aydınlanmacı bilim adamımız Prof

Çok değerli, ilahiyatçı, hukukçu, aydınlanmacı bilim adamımız Prof. Dr. Yaşar Nuri Öztürk'ün vefatından dolayı derin üzüntü içindeyiz.
Onu kamuoyu, yobazlarla ve sahte Müslümanlarla yaptığı mücadele ile tanıyor. İslam felsefesine ve tasavvufuna hâkimiyeti, Kur'an'ı kendi dilinden anlamadaki ve anlatmadaki mahareti, büyük kitleleri peşinden sürüklemesini sağlamıştır.
Yaşar Nuri Öztürk, bir aydınlanma savaşçısıdır. Kur'andaki İslam'ı ortaya çıkararak dini sektör haline getiren bir kısım yobazın oyununu bozduğu muhakkaktır. Bu nedenle ki bu çevreler onu hiç sevmediler. 6 yaşındaki kızlarla evlenilebileceğini savunan, kadın için dayağı meşru gören, bu ve bunun gibi toplum dışı itikadı savunan kişileri rehber edinen, İslamcı Vakıflar'da cinsel tacize uğrayan çocukların hakkını savunmaktan bile aciz güruhun, onu sevmesini beklemek zaten hayal olurdu. Ancak, Cumhuriyet’e ve onun tertemiz felsefesine inanmış milyonlarca insan, Yaşar Nuri Öztürk'ün ne demek istediğini çok iyi anladı ve onu çok sevdi.
Yerinin kolay dolmayacağını biliyoruz. Ancak, eserleri bizi aydınlatmaya devam edecek.
Değerli hocamız Yaşar Nuri Öztürk'e Allah'tan rahmet, yakınlarına ve Türk milletine baş sağlığı diliyoruz.