"Samsun Denince Akla Artık Atakum Geliyor"

Halk ve esnaf ziyaretleri çerçevesinde Gülşehir, Mimoza, Gardenya ve Eras Sitelerini ziyaret eden Atakum Belediye Başkanı Metin Burma, "Türkiye'de bilinir tanınır bir yer haline geldik

Halk ve esnaf ziyaretleri çerçevesinde Gülşehir, Mimoza, Gardenya ve Eras Sitelerini ziyaret eden Atakum Belediye Başkanı Metin Burma, "Türkiye'de bilinir tanınır bir yer haline geldik. Artık Samsun denince akla Atakum geliyor" dedi.

Atakum'un henüz 20 yaşında genç bir kent olduğunu, gelecekte buranın çok daha keyifli zamanları olacağını da dile getiren Atakum Belediye Başkanı Metin Burma, " Atakum günden güne değerlenmekte, marka haline gelmektedir. Türkiye'de tanınır ve bilinir olduk. Artık Samsun denince akla biz geliyoruz. 2009 yılında sıkıntılı bir tablo devralmıştık. Şükürler olsun ki buna rağmen, çalışma azmimiz, gayretimiz, Atakumluya verdiğimiz sözü yerine getirme hevesi ve kararlılığımız ile gecemizi gündüzümüze katarak çok çalıştık ve verimli bir dönem geçirdik. Şimdi Türkiye'nin en hızlı gelişen, değişen büyüyen bir ilçesiyiz. Son beş yılda 45 bin nüfus aldık. Bu neredeyse pek çok ilin nüfusundan fazladır. Çok renkli, ışığı bol bir yer haline geldik. Emek Park, Yaşam Park, Çakırlar Korusu, Atakum Kültür ve Sanat Merkezi, gibi Türkiye çapında projeleri halkımıza kazandırdık. Bunun yanı sıra sosyal tesisler, kültür ve spor evleri, semt sahaları, otoparklar, parklar, şantiye, araç parkı, piknik alanları, kapalı pazaryerleri, düğün salonları, yol, asfalt, kaldırım gibi bir yığın eser ve işi Atakuma kazandırdık." şeklinde konuştu.

On yıla kalmadan Samsun'un en büyük ilçesi olacaklarına inandıklarını, bunda hazırladıkları ve uygulamaya koymak için sabırsızlandığı gelecek projelerinin büyük rolü olacağını da sözlerine ekleyen Başkan Burma, "1974 yılında Mimarlık Fakültesi'nden mezun olmamın hemen sonrasında İller Bankası'nda 10 yıl devlet terbiyesi alarak çalıştım. Orada da işim yaklaşık 120 belediyeye proje hazırlamaktı. Ben 41 yıldır belediyelikle, projeyle iç içeyim. Neye proje denir, neye denmez iyi bilirim. Ortaya koyduğumuz çağdaş kentleşme ve kentlileşme vizyonu doğrultusunda, turizm akslı, eğitim ve sağlıkta iddialı olup öne çıkan bir yer olma hedefimiz vardı. Bu doğrultuda büyümemizi sürdüreceğiz. Karadeniz'in yıldızıydık, şimdiki hedefimiz ise Türkiye'nin yıldızı olmaktır." diye konuştu.

Halkın isteği üzerine bir dönem daha başkanlık yapmak üzere yola çıktığını da söyleyen Başkan Burma, konuşmasını şöyle sürdürdü:"  Ben halkın gönlünü kazandım. Onların sevgisi ve desteğini her zaman yanımda hissediyorum. Şahsıma büyük teveccüh gösteriliyor, Bu beni çok sevindiriyor ama gelecek dönem için büyük sorumluluklarda yüklüyor. Sizler olanı biteni söylenenleri söylenmeyenleri yapılanları yapabilecekleri çok iyi biliyorsunuz. Her gün biraz daha büyüyen ve gelişen 150 binlik Atakum'u acemi ellere mi usta ellere mi teslim edeceğinize, yapacağınız değerlendirmeden sonra karar vereceksiniz. Ben inanıyor ve biliyorum ki, Atakumlular bilinçli insanlardır. İlçelerinin bu gelişiminin önüne set çekecek bir tavırda olmayacaklardır. "