Samsun Eğitim Bir Senden Eğitimciye Şiddete Kınama.

Samsun Eğitim-Bir-Sen 1 Nolu Şube Başkanı Hamdi Yıldız, Tekkeköy ilçesinde eğitimcilere yönelik gerçekleşen şiddet olayları ile ilgili bir mesaj yayınladı

Samsun Eğitim-Bir-Sen 1 Nolu Şube Başkanı Hamdi Yıldız, Tekkeköy ilçesinde eğitimcilere yönelik gerçekleşen şiddet olayları ile ilgili bir mesaj yayınladı. Hamdi Yıldız mesajında; “Eğitimcilerimize yapılan sözlü ya da fiili şiddeti kınıyoruz. Tekkeköy Atatürk İlkokulunda Müdür Yardımcımız Murat Özdemir ile yine Tekkeköy Nejat yaman Ortaokulunda Müdür Yardımcımız Ayşe Yılmaz ve öğretmenlerimizin yanındayız.
Tekkeköy ilçemiz Atatürk İlkokulunda Cuma günü tören esnasında okul çevresinde ikamet eden kendini bilmez bir vatandaşın Müdür Yardımcımız Murat Özdemir’e, öğretmenimizin şahsında tüm öğretmenlerimize yönelik hakaret içerikli saldırısını ayrıca bu şahsın İstiklal Marşımızın okunmaya başlaması esnasında milli marşımıza karşı yaptığı saygısızlığını esefle kınıyoruz.
Ayrıca yine aynı gün kendini bilmez bir velinin sözlü saldırısına uğrayan Tekkeköy Nejat Yaman Ortaokulunda görevli Müdür Yardımcımız Ayşe Yılmaz Öğretmenimizi ve öğretmenlerimizi ziyaret ettik.
İdari görevini yerine getirirken bir velinin sözlü hakaretine maruz kalması bizleri derinden yaralamıştır. Her bir yavrumuzu kendi çocuklarımızdan ayırmadığımız fedakârca çalışan öğretmenlerimize yönelik sözlü ya da fiili her türlü saldırıyı kınıyor ve lanetliyoruz.
Kim hangi amaçla yaparsa yapsın, genelde bütün kamu görevlilerini, hususen eğitimcileri hedef alan şiddet hareketlerini kınıyoruz. Daha geçen hafta kendi öğrencisi tarafından katledilen Necmettin öğretmenin acı ve hüzünlü hatıraları yüreğimizi dağlarken, kaygı verici boyutlara ulaşan bu saldırılar da üzüntümüzü katmerleştiriyor, ilgililerin daha fazla seyirci kalmadan caydırıcı ve önleyici tedbirler almasını bekliyoruz.
Giderek artış gösteren, bazısı ağır yaralama bazısı da ölümle neticelenen bu saldırılar karşısında öğretmenlerimiz kendilerini savunmasız hissetmekte, yetkililerden caydırıcı tedbirler, mesleğin itibarını artıracak politikalar beklemektedir.
Yusuflarımızı, Aybükelerimizi, Ayhanlarımızı, Necmettinlerimizi bir daha kaybetmemek için acil olarak caydırıcı tedbirler alınmalıdır. Bu saldırılar geleceğimizi karartmakta, eğitim camiasını tedirgin etmekte, birçok mağduriyete sebep olmaktadır. Eğitimcilere yönelik her saldırı, aklımızı körleştirmekte, ruhumuzu karartmakta, benliğimizi esir almakta, irfanımızı yok etmektedir. Bu sebeple cehalete dayanan şiddeti ve şiddete dayanan cehaleti bir an evvel ortadan kaldırmalıyız.
Öğretmenlerimizi hedef alan tüm saldırılar sona erdirilinceye, kanlı, karanlık bu şuursuzluk son buluncaya kadar herkesi sorumluluk almaya davet ediyoruz. Biz bilginin gücünün cehaletin cürmüyle sindirilmesine müsaade etmeyeceğiz. Ruhumuzu besleyen, benliğimizi geliştiren, geleceğimizi aydınlatan, milletçe varlığımızın dayanağı olan eğitimin, şiddetin esiri olmasına hep birlikte karşı durmalıyız.
Son dönemlerde öğretmenlerin emeğini yok sayan, itibarını örseleyen, eğitimdeki etki alanını daraltan, eğitimin ana aktörünü neredeyse bir figürana dönüştüren, mesleği her türlü haksızlığa be saldırıya açık hale getiren anlayış, bugün geldiğimiz noktanın sebebidir.
Eğitim Bir Sen olarak, öğretmenlerimize yapılan bu sözlü ve fiili saldırıların adli ve idari boyutunda takipçisi olacağımızı ifade ediyor, siyasi erkin ve bakanlığımızın eğitimcilerimize yönelik şiddetin son bulması için caydırıcı yasal düzenlemeleri bir an önce hayata geçirmelerini bekliyoruz” dedi.