SAMSUN İÇİN EL ELE VERMEK DURUMUNDAYIZ

Yelken Kulüp'te düzenlenen (SAMSİAD) Samsun Sanayici ve İş İnsanları Derneği'nin 25'inci kuruluş gala yemeği ve devir teslim töreni yapıldı

Yelken Kulüp'te düzenlenen (SAMSİAD) Samsun Sanayici ve İş İnsanları Derneği’nin 25’inci kuruluş gala yemeği ve devir teslim töreni yapıldı.
Programa Vali Osman Kaymak, Garnizon Komutanı Topçu Albay Recep Ali Üstün ve Eşi, Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz ve Eşi, kamu kurum ve kuruluş müdürleri, sivil toplum temsilcileri, dernek başkanları, SAMSİAD üyesi iş insanları ve davetliler katıldı.
YENİ BİR DÖNEM BAŞLATMAK İSTİYORUZ
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından (SAMSİAD) Samsun Sanayici ve İş İnsanları Derneği yeni başkanı İsmail Okutgen, SAMSİAD’ın 25’inci kuruluş gala yemeği ve devir teslim töreninde yaptığı konuşmasında, “Öncelikle Zeytin Dalı Harekatı'nda canları pahasına ülkemizi savunan askerlerimize minnet duygularımızı sunuyoruz. Vatan savunmasında şehit düşen askerlerimiz ve Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Atatürk ve silah arkadaşlarını rahmet ve minnetle anıyoruz. 20 Mayıs 1992 yılında kurulan Samsun Sanayi ve İş İnsanları Derneği SAMSİAD her zaman dik duruşunu korumuş, kişilikli çizgisini bozmamıştır. Şehrimizi ve ülkemizi yöneten seçilmiş idarecilerimize yapıcı önerilerde bulunmuş, projeler sunmuştur. SAMSİAD olarak yeni bir dönem başlatmak istiyoruz. Sadece toplantı, iş yemeği, konuşmacı konuk, üye ziyaretleri yapan klasik bir dernek olmak istemiyoruz” dedi.
BUNU ÇOK YAKIN ZAMANDA TÜSİAD DA YAPTI
İki yıllık dönemimizde Büyükşehir Belediyemiz ile kardeş şehir olan yurtdışı ve yurtiçindeki şehirlerle işbirliği içinde olacağız vurgusu yapan Okutgen,” Ortak projeler üreteceğiz. Dış ticaret komitesi oluşturup üyelerimize ve üyemiz olmasa dahi ihracat yapmak isteyen iş insanlarına destek olacağız. Geçen dönem başlattığımız üniversite-sanayi iş birliği atölye çalışmalarını bu dönem de geliştirerek devam edeceğiz. Samsun Sanayi ve İş Adamları Derneği ismini, Samsun Sanayi ve İş İnsanları olarak değiştirdik. Bunu çok yakın zamanda TÜSİAD da yaptı. Amaç, kadınların iş hayatında daha etkin olmalarına destek olmak ve kadın üye sayımızı artırmak. Bu özel günümüzde bizlerle beraber olan ve gecemize şeref veren başta Sayın Valimiz olmak üzere siz katılımcılara çok teşekkür ediyorum. Saygılar sunuyorum” diye konuştu.
TİCARETİ ARTIRMAK DURUMUNDAYIZ
Törende yaptığı konuşmada, Samsun’un çok büyük potansiyeli olan bir şehir olduğunu kaydeden Vali Osman Kaymak, “Ama bu potansiyeli tam olarak kullanamıyoruz. Samsun Bafra ve Çarşamba Ovalarıyla Türkiye’nin önemli bir gıda deposu. Bunu çok iyi kullanamadığımızı düşünüyorum. Güney'de Çukurova var ve onlar çok daha iyi kullanıyorlar. Denizimiz var ama çok iyi yararlanamıyoruz. Samsun dört ulaşım ağının üzerinde, bu yönüyle lojistiği de çok iyi kullanamamışız ama Allah’a şükür tüm bunları gören bir Samsun var. İnşallah bundan sonra hep birlikte Samsun’un var olan potansiyelini daha iyi bir yere getirmek için, daha çok üretmek ve daha çok ihracat yapmak için çalışacağız. Özellikle Rusya’yla ve o bölgeyle ticareti artırmak durumundayız. Şüphesiz ilimizde tarımdan sanayiye geçmek durumundayız. Sanayicilerin önündeki engelleri kaldırmamız lazım. Biliyorsunuz ilimizde yedi tane OSB var. Buralarda üretimi ve istihdamı arttırmalıyız. Bu konuda sizlerin çabası çok önemli. Desteklerinizi bekliyoruz” şeklinde konuştu.
 DEĞERLİ SAMSUN HALKI BİZİ YALNIZ BIRAKMADI
Samsun’un turizm anlamında da çok önemli bir potansiyeli olduğunu ifade eden Vali Kaymak, 23. İşitme Engelliler Yaz Olimpiyatları’nı başarıyla yapan Samsun’un birçok benzeri organizasyonu yapabileceğini belirterek, “Özellikle Ortadoğu'dan gelen turistler konusunda biz geri kalmışız. Ordu ve Trabzon çok daha iyi durumda. Onun için yapacağımız çok iş var. Bunları hep birlikte yapacağız. Teşhis etmek tedavinin yarısıdır. Ortak fikir ve ortak akıl oluştuğu zaman onun üzerinde yürümemiz lazım. Bir araya geldiğimizde aşamayacağımız sorun olmayacağını düşünüyorum. Biz Samsun’a hizmet için buradayız. Samsun için el ele vermek durumundayız. Samsunspor için başlattığımız kampanyada gördüm ki Samsun’da Samsunspor’a karşı büyük bir sevgi var. Değerli Samsun Halkı bizi yalnız bırakmadı. Bu vesile ile katkıda bulunan herkese çok teşekkür ediyorum. Çok ciddi borçlar var ama yönetilmez durumda değil. El birliği, güç birliği yaparsak inşallah Samsunspor’u tekrar Süper Lig’e çıkaracağımızı düşünüyorum. Kampanya devam ediyor, sizleri destek olmaya çağırıyorum. Devletimiz orada çok ciddi bir mücadele veriyor. Biz orada Kürtler'e karşı bir operasyon yapmıyoruz, terörist bir örgüte karşı mücadele veriyoruz. Oraya işgalci olarak da girmiyoruz. Askerimiz, Mehmetçiğimiz huzur getirmek için orada. Rabbim yardımcıları olsun, onları muhafaza eylesin” diyerek sözlerini sonlandırdı.
Vali Osman Kaymak, Sanayici ve İş İnsanları Derneği (SAMSİAD) geçmiş dönem başkanlarına plaket verdi. Daha sonra SAMSİAD Başkanı İsmail Okutgen ve Yeni Yönetim Kurulu Üyeleri SAMSİAD 25’inci Kuruluş Yıldönümü pastasını beraber kestiler.
Köksal ÖNER
şokhaber.net