Samsun, iki maviyle 2023'e uçar

Canik Belediye Başkanı Osman Genç, önemli bir jeopolitik konumda bulunan Samsun'un Anadolu'nun Rusya ve Karadeniz ülkelerine açılan kapısı konumunda olduğunu belirterek, "Deniz ve hava ulaşımını et

Canik Belediye Başkanı Osman Genç, önemli bir jeopolitik konumda bulunan Samsun'un Anadolu'nun Rusya ve Karadeniz ülkelerine açılan kapısı konumunda olduğunu belirterek, "Deniz ve hava ulaşımını etkin kullandığımızda şehrimizin potansiyellerini ekonomiye çevirebilir ve Samsun'u 2023'e en iyi şekilde taşıyabiliriz. Samsun iki mavisiyle adeta uçar" dedi.

"Mavi Marmara ve 100. Yılında Çanakkale" projesine destek veren kurumlara teşekkür ziyaretlerini sürdüren Canik Belediye Başkanı Osman Genç, THY Bölge Müdürü Arif Ali Gezmişoğlu ve Samsun Havalimanı Müdürü Hamit Anıl'a misafir oldu. Samimi bir havada gerçekleşen ziyaretlerde Gezmişoğlu ve Anıl'a destekleri nedeniyle teşekkür eden Başkan Genç, Samsun'un ulaşım açısından önemli bir kavşak noktasında bulunduğuna işaret ederek, "İki mavimiz olan deniz ve hava ulaşımını etkin şekilde kullanarak şehrimizi 2023'e daha ileri seviyede taşıyabiliriz" dedi.

İKİ MAVİ EKONOMİYE ÇEVRİLMELİ 

Samsun'un eskiden önemli bir ticaret merkezi olduğuna vurgu yapan Başkan Genç, "Geçmişte Anadolu'nun malları develerle Samsun'a gelir ve limandan Avrupa ve Rusya'ya giderdi. Şimdi ise 21. yüzyıldayız ve şehrimizi bu çağın gereklerine göre geleceğe taşımalıyız. Bunun için liman ve havaalanını doğru ve etkin şekilde kullanmayız. Ben bu iki önemli ulaşıma iki mavi diyorum. Anadolu'nun Avrupa, Rusya ve Karadeniz ülkelerine açılan kapısı konumundaki Samsun, deniz ve hava yolunu ne kadar iyi kullanırsa şehrin ekonomisi o kadar iyi olur. İki mavimizi mutlaka ekonomiye çevirmeliyiz" diye konuştu. 

DESTEK TEŞEKKÜRÜ 

Samsun'u şehircilik ve ekonomi bakımından geleceğe taşırken değerleri de unutmamak gerektiğini belirten Başkan Genç, "Biz şehrimizi somut yatırımlarla bir adım daha ileriye götürürken, milli ve manevi değerlerimizle geleceğe koşmamız gerektiğinin de farkındayız. Bu noktada özellikle çocuk ve gençlerimizin manevi değerlerimizi bilmesi, özümsemesi ve geleceğe taşıması için kültür yatırımları ve etkinlikleri düzenliyoruz. Bunlardan bir tanesi de ümmetin gemisi ile Çanakkale ruhunu buluşturduğumuz Mavi Marmara ve 100. Yılında Çanakkale projesidir. Bu projemize verdiğiniz destekten dolayı teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Başkan Genç, ziyaretlerin sonunda THY Bölge Müdürü Arif Ali Gezmişoğlu ve Samsun Havalimanı Müdürü Hamit Anıl'a Mavi Marmara kumbarası hediye etti.