SAMSUN OTO SHOW FUARI İÇİN GERİ SAYIM BAŞLADI

 Samsun, fuarcılık geçmişi olan bir şehir

 Samsun, fuarcılık geçmişi olan bir şehir.

SAMSUN OTO SHOW FUARI İÇİN GERİ SAYIM BAŞLADI

Samsun Valisi İbrahim Şahin, Anemon Otel’de, 18-23 Kasım 2014 tarihleri arasında TÜYAP Samsun Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenlenecek olan ‘Samsun Oto Show Fuarı’ tanıtım toplantısına katıldı.

Karadeniz bölgesi ziyaretçilerini ağırlamaya hazırlanan ve bölge ticaretine katkı sağlamayı hedefleyen Samsun Oto Show Fuarı, ODD Otomotiv Distribütörleri Derneği ve SOYS Samsun Otomotiv Yetkili Satıcıları Derneği’nin işbirliğiyle, 18-23 Kasım tarihleri arasında TÜYAP Samsun Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenlenecek.

Konuyla ilgili tanıtım toplantısında bilgi veren TÜYAP Fuarcılık Genel Müdür Yardımcısı İlhan Ersözlü, “TÜYAP’ın Türkiye’deki altıncı fuar merkezi olan Samsun Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenlenecek ilk fuar olan Samsun Oto Show Fuarı’na, otomobil üreticileri büyük ilgi gösteriyor. TÜYAP’ın İstanbul, Bursa, Konya, Adana ve Diyarbakır’ın ardından Türkiye’de işletimini üstlendiği altıncı fuar merkezi olan TÜYAP Samsun Fuar ve Kongre Merkezi’nde tüm Karadeniz Bölgesi’nin ekonomik, sosyal ve kültürel hayatına katkıda bulunacak fuarlar düzenlenecektir.

Samsun Oto Show Fuarı’nda ülkemizin en önemli üretici ve ihracatçı markaları yer aldı. Bu yıl bu sektördeki tek fuar Samsun’da yapılacak. Bu çok önemli. Hazırlıklarımız devam ediyor. Yeni araçlar ilk defa fuarda görücüye çıkarılacak. Ayrıca kadın ve çocuklar için özel aktivite ile çeşitli görsel şovlar da yapılacak. Öğrenciler ücretsiz olarak girebilecek. Bunun dışındaki vatandaşlarımız 5 TL.-  karşılığında fuarı gezebilecek. Fuara 100 bin kişinin gelmesini hedefliyoruz. Ben emek veren herkese çok teşekkür ediyorum'' dedi.

Samsun Valisi İbrahim Şahin toplantıda yaptığı konuşmasında, ‘Öncelikle bir önceki Valimizi, Kalkınma Bakanımızı ve Gençlik ve Spor Bakanımızı fuara yaptıkları katkılarından dolayı zikretmek istiyorum. Kendilerine ve katkı veren herkese teşekkür ediyorum. Özellikle meslektaşımızın bu çabası bizlerin de çalışma şevkini güçlü kılıyor. Samsun’un fuar merkezine sahip olması güzel bir şey, Samsun fuarcılığa uzak değil. 1963 yılı Temmuz ayında ilk fuarla tanışmış ve 1980 yılında ziyaretçi sayısı 1 milyon olmuştur. Samsun, fuarcılık geçmişi olan bir şehir.

Samsun’un ithalat ve ihracat dengesini dikkate alırsak yüzde 10 itibariyle otomotiv sektörüyle önde olduğunu görüyoruz. Fuarcılık dünyada önem kazanıyor. Dünyada en çok 2013 yılında fuar organize eden ülke Fransa, ikinci sırada ise Türkiye var. Bu noktada Samsun’da düzenlenecek otomobil fuarı ve 2015 yılında planlanan diğer fuarların kentimizin gelişimine önemli katkı sağlayacağını düşünüyorum.

Dünyada otomotiv sektörü büyüyor ama ülkemiz aynı büyümeyi gösteremiyor. Umarım ki Samsun başta olmak üzere bu büyümeyi yakalarız. Otomotiv sektöründe olmamız için ciddi bir teşvik gerekiyor. Öte yandan dünya yavaş, yavaş hibrit arabalara doğru gidiyor. İlk BMV marka hibrit araba burada sergilenecektir.

Fuar bizim için önemli. Fuarın hem Samsunumuza, hem bölge illerimize, hem ülkemize, hem de fuarcılık sektörüne hayırlı olmasını diliyorum.'' dedi.

Karadeniz’in en büyük fuar alanına sahip olan TÜYAP Samsun Fuar ve Kongre Merkezi, nitelikli alt yapısı, tamamıyla klimatize edilmiş sergi salonları, otoparkları ve konferans salonları ile Türkiye’de fuarcılık sektörüne, bölge fuarcılığına ve ülkeler arası ticaretin gelişmesine önemli katkılar sağlayacak. TÜYAP Samsun Fuar ve Kongre Merkezi’nde 2015 yılında inşaat, mobilya-dekorasyon, kitap, tarım ve gıda konularında fuarlar düzenlenecek.

Tanıtım toplantısına Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, TSO Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, Ticaret Borsası Başkanı Sinan  Çakır, SOYS Derneği Başkanı Murat Görgülü ile ilimiz ve komşu illerin basın mensupları katıldı.