SAMSUN POLİSİNDEN KAÇMADI!

TÜRKİYE'DE BU GÜNE KADAR YAKALAN EN BÜYÜK KAÇAK SİGARA OPERASYONU SAMSUN'DA GERÇEKLEŞTİRİLDİ

TÜRKİYE’DE BU GÜNE KADAR YAKALAN EN BÜYÜK KAÇAK SİGARA OPERASYONU SAMSUN’DA GERÇEKLEŞTİRİLDİ.

Bu TIR Gümrükten nasıl geçti? Bu TIR bomba yüklü olsaydı ne olurdu? İlk akla gelen sorular. Gümrük kapıları “Yolgeçen” hanına mı döndü?

Sarp Gümrük kapısından demir levha yükü olarak beyan edilen Gürcü plakalı TIR Gümrük kontrolünden geçerek İstanbul’a doğru yol aldı. Samsun Ankara karayolunda Samsun Polisi’nin yol kontrolü sırasında şüphelendikleri TIR durdurulur. Kontrol sırasında Gümrük mühürlü olan TIR Samsun polisi tarafından Samsun Gümrük ekipleri nezaretinde mühürleri sökülerek açtırılır. TIR yük olarak verdiği beyanda levha demir yüklü olması gerekirken içerisinden sigara çıktı. Gürcistan plakalı TIR’dan 1370 koli,  687 bin paket kaçak sigara ele geçirildi.

Samsun Polisi TIR’a el koyarak içerisinde bulunan kaçak sigaralar bir kapalı spor salonuna 60 polis görevlendirerek boşaltıldı. M.K. adındaki 1966 doğumlu Şanlıurfa nüfusuna kayıtlı TIR sürücüsü gözaltına alındı. Polisi bile hayrete düşüren bu olay Türkiye’de tek araçta yakalanan en büyük kaçak sigara operasyonu olarak kayıtlara geçti.

[gallery ids="32488,32489,32490"]

Samsun Emniyet Müdürü Vedat Yavuz konu ile ilgili yaptığı açıklamada; “On çakar bir yakar” misalini vererek olayın çok büyük bir başarı olduğunu vurguladı. Her zaman böyle hedefi tutturamayabilirsiniz. Sonucunda Gümrük mühürlü bir TIR. Şüphe uyandırmayabiliyor. Bu da polis olarak bizlerin sezgisidir dedi.

https://youtu.be/oLA2jxlz7Hg

Samsun-Ankara Hızlı Tren projesi ile ilgili Samsun’da görev yapan ajans ve yerel medya temsilcileri ile Sevgi Kafe’de düzenlenen toplantıda konu ile ilgili olarak Samsun valisi İbrahim Şahin; Samsun'da yakalanan en büyük kaçak sigara operasyonu ile ilgili açıklamada bulundu.
İlimizde bir başka önemli operasyon dün gerçekleştirildi. Türkiye’de bu güne kadar yakalan en büyük kaçak sigara operasyonu gerçekleştirildi. 1370 koli, yani 687 bin paket kaçak sigara ele geçirildi.
Bu operasyon Emniyet Müdürümüz başta olmak üzere diğer güvenlik görevlilerimiz tarafından yürütülen ve nihayetlendirilen bir operasyondur. Bu vesile ile gerek bu operasyonda fiilen görev alan arkadaşlarımızı, istihbarat bilgilerini toplayan görevlilerimizi, Emniyet Müdürümüzü ve yakın çalışma arkadaşlarını da kutlamak istiyorum. Çünkü bu bizim için de çok önemliydi. Bu şekilde operasyonların yapılması çok caydırıcı etki yapmaktadır. Kaçakçılar çok rahat bir şekilde buralardan kaçak sigara ve diğer kaçak unsurların geçemeyeceğini bu operasyonlar neticesinde görmektedirler. Bu konuda bir başka önemli detay da bu kaçak sigara gümrükten geçiyor ve gümrük mührü olduğu için de çok önem arz etmektedir. Bu kaçak sigara Türkiye sınırları içerisinde yüklenip giden bir ürün değildir. Bunlarla ilgili arkadaşlarımız detaylı bir şekilde araştırma yapmaktadır.