SAMSUN, ŞAMPİYONANIN EV SAHİBİ...

SAMSUN ´JUDO GRAND PRİX DÜNYA ŞAMPİYONASI´NA EV SAHİPLİĞİ YAPACAK Vali İbrahim Şahin,  27–29 Mart 2015 tarihlerinde 70 ülkeden 683 sporcunun katılımıyla Tekkeköy Yaşar Doğu Spor Salonu'nda g

SAMSUN ´JUDO GRAND PRİX DÜNYA ŞAMPİYONASI´NA EV SAHİPLİĞİ YAPACAK

Vali İbrahim Şahin,  27–29 Mart 2015 tarihlerinde 70 ülkeden 683 sporcunun katılımıyla Tekkeköy Yaşar Doğu Spor Salonu'nda gerçekleştirilecek olan “Judo Grand Prix Samsun” organizasyonunun tanıtımı amacıyla, 25.03.2015 Çarşamba günü saat 15.30’da,  Valilik toplantı salonunda düzenlediği basın toplantısında tüm Samsun halkını müsabakaları izlemeye davet etti.

Vali İbrahim Şahin basın toplantısında yaptığı açıklamasında, ’’Uluslararası Judo Grand Prix turnuvası bildiğiniz gibi 27–29 Mart tarihlerinde Samsun’da düzenlenecek. Bu turnuvaya katılan misafirlerimiz ilimize gelmeye başladı. 2015 ve 2016 yıllarında yapılacak judo müsabakaları aynı zamanda olimpiyat seçmelerini de kapsamaktadır.

Ben Samsun’a gelecek olan sporcularla ilgili bizim daha duyarlı olmamızı ve özellikle sporseverlerimizin mutlaka bu önemli müsabakaları izlemelerini arzuluyorum. Müsabakalara 70 ülkeden 683 sporcu geliyor. Sporcularla beraber spor adamları ve sporcuların yakınları da konuğumuz olacak. Bu organizasyon şehrimiz açısından önemli bir organizasyondur. Onun için bizler siz değerli basın mensupları marifetiyle halkımızın bilgilendirilmesini, farkındalık oluşturulmasını arzu ediyoruz.

Ben şehrimize gelecek olan misafirlerimize  ilimizde kaldıkları süre içerisinde gerek halkımızın, gerek esnafımızın Türk misafirperverliğini göstereceklerini ve onların da ülkemiz ve ilimizle ilgili çok iyi düşüncelerle buradan ayrılacaklarını düşünüyorum.

Büyükşehir Belediyemiz müsabakaların olduğu günlerde şehir merkeziyle Yaşar Doğu Spor Salonu arasında otobüs hattı koydu. Özel hazırlanmış kartlara sahip olan sporseverler ücret ödemeden bu otobüslerle müsabakaların yapılacağı salona gelebileceklerdir. Bu imkânı sağlayan Büyükşehir Belediyemize teşekkür etmek istiyorum. Bu organizasyon Türkiye için çok önemli bir organizasyon. Ülkemizde bu tür büyük organizasyonlar pek sıklıkla yapılmıyor.  Ben bu tarz büyük organizasyonların ilimizde yapılmasını sağladıkları için Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Akif Çağatay Kılıç’a şükranlarımı sunuyorum. Bizim Yaşar Doğu Spor Salonumuz ülkemizdeki önemli spor salonlarından bir tanesidir. Biz salonda gerekli hazırlıkları yaptık. Bilindiği gibi biz 2017 İşitme Engelliler Olimpiyatlarına da Samsun olarak ev sahipliği yapacağız. Bununla ilgili çalışmalarımızı da hızla sürdürüyoruz..

Bu müsabakalar üç gün boyunca TRT Spor kanalından canlı yayınlanacak. Bu anlamda bu organizasyona yoğun bir ilgi var. Bu organizasyon ilimizin turizm açısından tanıtılması için de çok önemli bir fırsattır. Ben organizasyonun düzenlenmesinde görev alanlara, özellikle gönüllülük esasıyla katkı veren herkese çok teşekkür ediyorum’’ dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz basın toplantısında yaptığı açıklamada, ’’Samsun  ülkemizin temiz, düzenli ulaşım altyapısına sahip gelişmiş illerden biridir.  Bu organizasyona 683 sporcu akredite edilmiş. İlimize  sporcularla birlikte antrenör ve sporcu aileleri gelecek. Bu da şu anda belki de 5 bine yakın insanın Samsun'da bulunması demektir.  Bu organizasyon şehrimizi tanıtım fırsatıdır. Hizmet sektöründe görev yapan her kademedeki insanın en güzel davranışlarıyla, en güzel vücut diliyle, duruşlarıyla misafirlerimize güzel bir ev sahipliği yapmalarını ben de bütün içtenliğimle diliyorum’’ dedi.