SAMSUN ŞEHİDİNİ SON YOLCULUĞUNA UĞURLADI

Bitlis'in Tatvan ilçesi Anadere Mevkii'nde PKK terör örgütü mensupları ile güvenlik güçlerimiz arasında çıkan çatışma sonucunda şehit düşen Piyade Uzman Çavuş Şuayip Şilepe'ye, Vezirköprü ilçesindeki

Bitlis'in Tatvan ilçesi Anadere Mevkii'nde PKK terör örgütü mensupları ile güvenlik güçlerimiz arasında çıkan çatışma sonucunda şehit düşen Piyade Uzman Çavuş Şuayip Şilepe’ye, Vezirköprü ilçesindeki Köprülü Mahmut Paşa Camii’nde Cuma namazına müteakiben cenaze törenini düzenlendi.
GENÇLİK VE SPOR BAKANI CENAZEYE KATILDI
Şehit Piyade Uzman Çavuş Şuayip Şilepe’nin, cenazesine Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Vali Vekili Hasan Öztürk, Ak Parti Samsun Milletvekilleri Orhan Kırcalı, Ahmet Demircan, Fuat Köktaş, Hasan Basri Kurt, Çiğdem Karaaslan, CHP Samsun Milletvekilleri Kemal Zeybek, Hayati Tekin, MHP Samsun Milletvekili Erhan Usta, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Turan Çakır, Kara Kuvvetleri Komutanlığı Lojistik Başkanı Sırrı Yılmaz, İlçe Kaymakamları, İl Emniyet Müdürü Vedat Yavuz, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Ünsal Ağaoğlu, Sahra Sıhhiye Okulu ve Eğitim Merkez Komutanı ve Garnizon Komutanı Piyade Albay. Sedat Bulut, İlçe Belediye Başkanları, askeri, adli ve mülki erkân, kamu kurum ve kuruluş müdürleri, sivil toplum kuruluş temsilcileri, şehidimizin yakınları ve binlerce vatandaşın katılındı.
GÖZYAŞLARI ARASINDA TOPRAĞA VERİLDİ
İl Müftüsü Veysel ÇAKI tarafından kıldırılan cenaze namazının ardından dua yapıldı ve helallik alındı. Daha sonra şehidimizin cenazesi askerlerin omuzunda cadde üzerinde bir süre taşındı. Ardından şehidimizin naaşı cenaze aracına konularak defnedilmek üzere Vezirköprü Karabük mezarlığına götürüldü. Burada şehidimiz Piyade Uzman Çavuş Şuayip Şilepe’nin naaşı, okunan Kur'an-ı Kerim  ve dualar eşliğinde Vezirköprü Karabük aile mezarlığında  gözyaşları arasında toprağa verildi. Defin töreninin ardından Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, şehidimizin fotoğrafını ve naaşına sarılı şanlı bayrağımızı öperek şehidimizin babası Nevres ve annesi Hatice Şilepe’ye öperek teslim etti.
Gençlik ve Spor Bakanı ve Vali Vekilimiz defin törenin ardından şehidimizin babasına, annesine ve kardeşlerine baş sağlığı dileklerinde bulunarak acılarına ortak oldu.
Köksal ÖNER
şokhaber.net