"SAMSUN ULAŞIM ANA PLANI" İÇİN SAHA ÇALIŞMALARI BAŞLADI

Samsun Büyükşehir Belediyesi, kent içi ulaşımda gelecek 15 yılı şekillendirecek "Samsun Ulaşım Ana Planı"nı güncelleme çalışmalarında sahaya çıktı

Samsun Büyükşehir Belediyesi, kent içi ulaşımda gelecek 15 yılı şekillendirecek "Samsun Ulaşım Ana Planı"nı güncelleme çalışmalarında sahaya çıktı.
Samsun Büyükşehir belediyesi Ulaşım, Planlama ve Raylı Sistemler Dairesi Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, gelişen teknoloji ve ihtiyaç duyulan yeni ulaşım modelleri doğrultusunda ulaşım ana planında güncelleme çalışmaları yapan Samsun Büyükşehir Belediyesi, 2032 yılına kadarki kent içi ulaşımı şekillendirecek planı oluşturmak için Samsunlularla yüz yüze görüşmelere ve cadde, kavşak ve anayollarda trafik sayımlarına başladı.
Vatandaşların ulaşım ihtiyaçlarının belirlenmesi, taleplerin alınması ve yeni ulaşım ana planının bu doğrultuda şekillenmesi amacıyla görevlendirilen uzman ekipler tarafından vatandaşlarımızın konutlarında, öğrenci yurtlarında yüz yüze görüşmeler yapılarak 750 ayrı noktada ise araç sayımı yapılacaktır.
Anket çalışmaları, Samsun Büyükşehir Belediyesi sınırları içindeki 17 ilçe içinde TÜİK örnekleme yöntemleri ile seçilen hanelerde gerçekleştirilecek.
GÜVENLİ, KONFORLU VE SÜRDÜRÜLEBİLİR BİR ULAŞIM
Yapılmakta olan çalışmalar ile basına bilgi veren Samsun Büyükşehir belediyesi Ulaşım, Planlama ve Raylı Sistemler Dairesi Başkanı Kadir Gürkan; "Samsun Ulaşım Ana Planı"nı güncelleme çalışmaları kapsamında sahada çalışmalarının başladığını, yeni planla güvenli, konforlu ve sürdürülebilir bir ulaşım sistemi için gerekli politikalar ve yatırımları belirlemeyi hedeflediklerini açıkladı.
Yapılacak çalışmalarla, gerçekleşen günlük yolculuk verileri toplanacak ve yolculuk özellikleri dikkate alınarak gelecekte tüm şehirde oluşacak ulaşım talebi tahmin edilerek buna uygun bir ulaşım ağı oluşturulacak. Ayrıca plan kapsamında karayolu şebekesi önerileri, toplu taşıma sistemi hat ve işletme planları, raylı sistem yatırım önerileri, yaya yolu ve bisiklet yolu geliştirme önerileri, otopark politikaları, şehirlerarası ve kırsal ulaşım bağlantıları gibi projelere bilimsel bir altlık oluşturularak, yapılacak trafik sayımları ve yolcu, sürücü, bisikletli ve yaya anketleri ile kentin mevcut ulaşım yapısı etüt edilecek.