SAMSUN ÜLKÜ OCAKLARI KÖY OKULLARINA ZİYARET

Samsun Ülkü Ocakları, Atakum'da bulunan köy okullarını ziyaret ederek gül dağıtarak köy okullarında eğitim yapan öğretmenlere çiçek hediye ettiler

Samsun Ülkü Ocakları, Atakum’da bulunan köy okullarını ziyaret ederek gül dağıtarak köy okullarında eğitim yapan öğretmenlere çiçek hediye ettiler.
Ülkü Ocakları Samsun İl başkanlığı İl Başkanı Aslan Kösef başkanlığında, Atakum’da bulunan köy okullarını ziyaret ederek öğretmenler günü sebebiyle köy okullarında eğitim veren öğretmenlerin öğretmenler gününü kutlayıp çiçek dağıttılar. Köy okulunda yapılan tiyatro gösterisine katılan İl Başkanı Aslan Kösef, gençleri tebrik etti.
Köy okullarında zor şartlarda öğretmenlik yapmanın zorluğunu vurgulayan Kösef, “24 Kasım öğretmenler gününün önemine binaen köy okullarımıza giderek çiçek dağıttık. Zor şartlarda eğitim veren gençlerimizi hayata hazırlayan öğretmenlerimize teşekkür ediyoruz. Öğretmenlik, kutsal bir meslektir. Hz. Ali’nin bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum demesi öğretmenliğin ne kadar kutsal bir meslek olduğunu gözler önüne sermektedir. Toplumu inşa eden, yöneten kişiler hep öğretmenlerin bir eseridir. Tarih boyunca da her zaman önemli bir meslek olmuştur. Sultan Melihşah’ı anarken onu eğiten Nizamülk’ü, Fatih Sultan Mehmet’e İstanbul sevgisi aşılayan Hocası Akşemsettin’i, Mustafa Kemal Atatürk’ü eğiten Mustafa Hoca’yı anmamak olmaz. Bu duygu ve düşüncelerle; Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere ebediyete intikal etmiş olan öğretmenlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, hayatta olan tüm öğretmenlerimize de en içten sevgi ve saygılarımı sunuyor, başarılar diliyorum” dedi.