SAMSUN'A YABANCI YATIRIMCILARI ÇEKECEĞİZ

AK Parti Samsun Milletvekili Adayı Hasan Basri Kurt ASKON'da konuştu

AK Parti Samsun Milletvekili Adayı Hasan Basri Kurt ASKON’da konuştu.

AK Parti Samsun Milletvekili Adayı Hasan Basri Kurt, seçim çalışmaları çerçevesinde kısa adı ASKON olan Anadolu Aslanları İşadamları Derneği Samsun Şubesini ziyaret ederek ASKON Başkanı Furkan Okudan ve Yönetim kurulu üyeleriyle kahvaltı programında işadamlarıyla bir araya geldi.

ASKON Şube Başkanı Furkan Okudan, AK Parti Samsun Milletvekili Adayı Hasan Basri Kurt’a ASKON Samsun Şubesi’nin çalışma ve faaliyetleri hakkında bilgi vererek yaklaşmakta olan genel seçimlerin Samsun’a hayırlara vesile olmasını diledi.

AK Parti Samsun Milletvekili Adayı Hasan Basri Kurt da konuşmasında, Türkiye'de demokrasi ve özgürlüklerin tam anlamıyla yerleşebilmesi için mevcut anayasanın mutlak surette değişmesi gerektiğini belirterek, "Anayasayı değiştiremediğimiz için Türkiye,  Gezi olayları ve Benzeri olaylara gebe kaldı. Anayasayı değiştirmek için partiler arası mutabakat yok. Bir araya gelmiyorlar. Kendi programlarında olmasına rağmen anayasayı değiştirmeye yanaşmıyorlar. Bu ülke koalisyonlardan çok çekti. Böyle bir riski göze alamayız” diye konuştu.

BÜYÜK BİR OYUN OYNANDIĞINI GÖRMELİYİZ

Bugünlerde büyük bir oyunun içerisinde olduğumuzu görebilmeliyiz diyen Kurt sözlerine şöyle devam etti, “ İçinde bulunduğumuz şu günlerde bir takım oyunların ve algı operasyonlarının yapıldığını görmeliyiz. Diğer partiler birbirleriyle anlaşmış durumda öyle ki birbirlerine fiske dahi vurmuyorlar. Ama en acı olanı mihrabımız bir dediğimiz insanların, bugün HDP ile dirsek teması olmalarıdır.”

ASKON üyelerinin  “Samsun için neler yapılabilir?” sorusuna ise AK Parti Samsun Milletvekili Adayı Kurt şöyle cevap verdi.

YABANCI YATIRIMCI ÖZENDİRİLMELİ

“ Önümüzde Bafra ve Havza’ya yapılacak olan iki organize sanayi projesi var. Havza’daki organize sanayi bölgesinde Zirai aletler üretimine ağırlık verilecek. 10.000 dönüm üzerine yapılacak olan sanayi bölgesinin içerisinden demiryolu geçebilecek. Bu konuda alt yapı çalışmaları devam ediyor. Kırsaldan göç olayında kişi başına düşen milli geliri yirmi bin TL olarak düşünürseniz köydeki insanın orada tutamazsınız. Onun için Havza’da yapılacak olan organize sanayi bunu engellemek amacıyla yapılacak olması da bu yöndedir. Ayrıca Samsun’da medikal aletlerin üretimi de gündemimizde yer alıyor.” Samsun’da yatırım yapacak olan işadamlarının özendirilerek Samsun’a gelmeleri için akılcı davranmak gerektiğinin de altını çizen Kurt, “ Samsun tekstil alanında da var olmalıdır. Yatırım yapacak olan yabancı firmalara kolaylık sağlanmalıdır.”

Kurt konuşmasının sonunda Samsunlu işadamlarına tavsiyelerde bulunarak, “ İş alanlarınız Samsun’la sınırlı kalmasın. Yapacağınız işleri yerelden genele taşımalısınız” dedi.