SAMSUN´DA 84 AİLE 95 ÇOCUĞUMUZA SICAK EVLERİNİ AÇIP ANNE VE BABALARI OLDU

SAMSUN´DA 84 AİLE 95 ÇOCUĞUMUZA SICAK EVLERİNİ AÇIP ANNE VE BABALARI OLDU Vali Hüseyin Aksoy ve eşi Sayın Hülya Aksoy, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından 'Koruyucu Aileler iç

SAMSUN´DA 84 AİLE 95 ÇOCUĞUMUZA SICAK EVLERİNİ AÇIP ANNE VE BABALARI OLDU

Vali Hüseyin Aksoy ve eşi Sayın Hülya Aksoy, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından 'Koruyucu Aileler için My House Otel’de düzenlenen iftar yemeğine katıldı.

İftar yemeği sonrası bir konuşma yapan Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Tekin Balcı “Değerli koruyucu aileler ve sevgili çocuklar, Ramazan ayı dolayısı ile düzenlemiş olduğumuz iftar programına hepiniz hoş geldiniz.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı olarak, Samsun İl Müdürlüğü bazında en çok tercih ettiğimiz hizmet modeli koruyucu aile hizmet modelidir. Koruyucu aile hizmet modeli ile çocuklarımıza aile ortamı yaratılmaktadır. Çocukların bakılması, yetiştirilmesi, korunması ve topluma sağlıklı birer birey olarak katılmaları anlamında verdikleri desteklerden dolayı bütün koruyucu ailelerimize teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Vali Hüseyin Aksoy yaptığı konuşmasında, ’’Çok değerli aileler, sevgili çocuklar; ramazan ayı münasebetiyle bu iftar programında sizlerle beraber olmaktan büyük bir memnuniyet duyuyorum. İftar programında birlikte olmak, koruyucu ailelerimiz ve çocuklarımızla aynı ortamı paylaşmak üzere bu akşam bir aradayız.

Geçtiğimiz yıl ülkemizde Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından Gönül Elçileri Projesi başlatıldı. Bu projede Samsun 20 bin 646 gönül insanı ile ülkemiz genelinde 8. sırada yer aldı.  Gönül Elçileri Projesi'nin birinci ayağını koruyucu aile projesi oluşturdu. Koruyucu aile konusunda önceki yıllardan bu yana devam eden koruyucu ailelerimize yenileri eklendi. Bu kapsamda Samsun genelinde Türkiye sıralamasına baktığımızda Samsun 9. sıradadır. Samsun’da şu anda 84 ailemizin yanında 95 çocuğumuz vardır.

Ben koruyucu aile olma adına bu kararı veren, çocukları yanına alan siz değerli aileleri yürekten kutluyorum. Gerçekten çok önemli ve anlamlı bir görev üstlendiniz. Devletimiz çocuklara  giyim, kuşam ve barınma gibi ihtiyaçları veriyor. Fakat çocuklarımızın ihtiyaç duyduğu en önemli şey bir aile ortamıdır. Bu aile ortamını da onlara sizler sağlıyorsunuz. Bu anlamda sizlere devletimiz ve çocuklarımız adına çok teşekkür ediyorum. Çocuklarımız sizlerin sayesinde bir aile ortamı içerisinde yetişecekler, büyüyecekler ve topluma yararlı bireyler olacaklar. Bu fırsatı onlara sizler sunmuş olacaksınız.

Bu konuda gönüllü olan, çalışan ve katkı veren sizlere çok teşekkür ediyorum. Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğümüzün değerli çalışanları sizlerle birlikte iletişim halindeler. Bizim, hepimizin ortak amacı çocuklarımızı en iyi şekilde yetiştirip topluma hazırlaya bilmektir. Ben hepinize hayırlı ramazanlar diliyorum. Yarın akşam Kadir Gecesi. Bu münasebetle Kadir Gecenizi kutluyorum. Önümüzdeki günlerde kutlayacağımız Ramazan Bayramınızı da en içten dileklerimle kutluyorum. Sizlere sağlıklı huzurlu bir bayram geçirmenizi diliyorum’’ dedi.

Konuşmaların ardından Vali Aksoy ve eşi Hülya Aksoy, yemeğe katılan Koruyucu Aileler ile sohbet etti.  Çocuklarla yakından ilgilenen Aksoy ve Eşi onlara çeşitli hediyeler verdi.