SAMSUN'DA COŞKUYLA KUTLANDI…

23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI´NIN 95

23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI´NIN 95.YILDÖNÜMÜ COŞKUYLA KUTLANDI

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın 95. Yıldönümü, Samsun Valisi İbrahim Şahin’in katılımı ile Yaşar DOĞU Spor Salonunda düzenlenen programla coşku ile kutlandı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından, İlkadım Abdullah Paşa İlkokulu öğrencisi Betül Ezemiş tarafından şiir okunması ile başlayan programda, İl Milli Eğitim Müdürü Aytekin Girgin günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı.
İl Milli Eğitim Müdürü Aytekin Girgin yaptığı konuşmasında, “Sayın Valim, Saygıdeğer Katılımcılar, göz bebeğimiz olan Sevgili Öğrenciler; Bu güzel bahar gününde, birlik ve beraberlik içinde kıvançla ve onurla Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutluyoruz. Bugün sahip olmakla iftihar ettiğimiz Milli Hâkimiyet ve Cumhuriyetimizin kolay kazanılmadığını hepimizin bilmesi ve bu emanetlere sahip çıkmanın bir borç olduğunu hatırlatmak isterim.

Sevgili Öğrenciler; Sizler taze bahar dalları gibi hızla büyüyecek ve milletimizi layık olduğu medeni dünyanın seçkin bir üyesi olması için çalışacaksınız. Çünkü çalışmaktan başka bir yol yok ve çalışkan olmaktan başka bir şeye de ihtiyacımız yok.” Türk çocuğu atalarını tanıdıkça daha büyük işler yapmak için kendinde kuvvet bulacaktır'' diyerek, sizlere olan güven ve inancını vurgulayan Atatürk ve onun tek yol gösterici olarak işaret ettiği bilim yolunda ilerleyeceksiniz ve tarihimizi tanıdıkça kendinize olan güveniniz artacaktır.

Her yeni gün bir önceki günümüzden daha aydın daha müreffeh ve huzurlu olacak. Atatürk’ün sizlere olan şu hitabını hiç unutmayın. “Küçük hanımlar, küçük beyler. Sizler hepiniz geleceğin bir gülü, yıldızı, bir mutluluk parıltısısınız. Memleketi asıl aydınlığa çıkaracak sizlersiniz. Kendinizin ne kadar mühim ve ne kadar kıymetli olduğunuzu düşünerek ona göre çalışınız. Sizlerden çok şeyler bekliyoruz. Yine büyük önderin şu sözlerini sizlere hatırlatmak istiyorum. “Benim Türk Milletine, Türk Cumhuriyetine ve Türklüğün istikbaline ait görevlerim bitmemiştir. Sizler, onları tamamlayacaksınız. Siz de sizden sonrakilere benim sözümü tekrar ediniz.”

Bugün biz, yarın sizler bu görevleri tamamlayacaksınız. Ey bu kutlu yolda yürüyenler, emanetiniz gururla taşınmaktadır. Milletimizin kalbinde daima eserlerinizle yaşayacaksınız. Yurtta ve dünyada barış ideali için çağdaş uygarlık yarışı için koşuyoruz. Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının ülkemize ve tüm dünyaya barış, esenlik ve mutluluk getirmesi dileklerimle, aziz milletimizin bu güzel bayramını en içten duygularımla bir kez daha kutluyorum” dedi

Konuşmanın ardından ortaokullar arasında düzenlenen “Hayalimdeki 23 Nisan” konulu şiir yarışmasında il birincisi olan Bafra Mustafa Kemal Ortaokulu öğrencisi Melisa Nur Aktaş şiirini seslendirdi. Daha sonra 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında ilimiz genelinde düzenlenen “Hayalimdeki 23 Nisan” konulu İlkokullar arası resim ve ortaokullar arası şiir yarışmasında dereceye giren öğrencilere Vali İbrahim Şahin ve diğer protokol üyeleri tarafından ödülleri verildi.

Öğrencilere ödüllerini veren Samsun Valisi İbrahim Şahin, “Değerli protokol, Sevgili Samsunlular, çok Sevgili Yavrularımız; Bu güzel bayramınızı ben de yürekten kutluyorum. Bu ödül alan yavrularımızın başarılarının devamını dileyerek, başarılı olan öğrencilerimizin sayılarının artmasını diliyorum. Hepinizi sevgiyle, saygıyla selamlıyorum. İyi bayramlar diliyorum” dedi.

Samsun Valisi İbrahim Şahin yaptığı konuşmanın ardından, İl Milli Eğitim Müdürlüğü organizasyonuyla düzenlenen ortaokul, İlkokul ve Anaokulu öğrencileri tarafından hazırlanan selamlama konuşmaları ve gösterileri, dans gösterisi, koro ve mehter grubu, ritm grubu gösterisi, sokak dansları gösterisi, halk oyunları gösterilerinden oluşan program izleyiciler tarafından ayakta alkışlandı.
Programın sonunda Sahra Sıhhiye Okulu ve Eğitim Merkezi Bölge Komutanlığı Bandosunun çaldığı mini konser kutlama alanında bulunan öğrencileri, protokolü ve Samsun halkını coşturdu.