SAMSUN'DA DA YÖNETİCİLER AYNI HATAYI YAPIYOR

CHP Samsun İl Başkanı Av

CHP Samsun İl Başkanı Av. Tufan Akcagöz, FETO/PDY soruşturması kapsamında Samsun’daki yöneticiler de aynı hataları yapıyorlar.
Ülkeyi Fetö'nün kucağına, "kandırıldım, aldatıldım" diyen siyasi irade sürüklemiştir. Fethullah Gülen, Muhterem Hoca Efendi’den Fetö elebaşı mevkiine gerilerken; daha dün hizmet hareketi diye anılan yapılanma, bugün Fethullahçı Terör Örgütü  ( Fetö ) olarak anılmaktadır. Bunların tüm sorumlusu, 14 yıldır ülkeyi yöneten AKP’dir.
Fetö, dini duyguları sömürerek mevzilenen bir terör örgütüdür. Kullandığı dini argümanlarla Türk toplumu içinde yer bulabilmiştir. Dini değerlerin, erbabı siyaset elinde ve din tüccarlarının elinde bir araç olarak kullanılması yeni de değildir. Alman Savcı tarafından yüz yılın soygunu olarak nitelenen Deniz Feneri Derneği dosyasında da, diğer bir çok örnekte olduğu gibi kullanılan argüman, kutsal din duygularıdır. Tüm bunlar göstermektedir ki, hırsızlık yapan da, terörist de dini kullanabilmektedir. Fetö denilen yapı, on yıllardır ülke sathında örgütlenirken, İslam inancını kullanmıştır. İnanan insanların saf ve temiz duygularının sömürüldüğü, 15 Temmuz sürecinde net olarak ortaya çıkmıştır.
Hal böyleyken, Samsun'da bir takım İslamcı tarikat, cemaat ve vakıfların meydanlarda göstere göstere faaliyette bulunduğunu görmekteyiz. Uyarıyoruz. Bu gün dost bildiğiniz tarikatlar, yarın ülkenin başına başka çoraplar örebilir. Yarın yine "aldatıldım, kandırıldım" diyebilirsiniz ama artık ülke olarak buna tahammülümüz yok. O nedenle, Samsun'da İslamcı Vakıf'lara, tarikat ve cemaatlere her kim imkân tanıyorsa, bu tasarrufunu derhal yeniden gözden geçirmelidir.
şokhaber.net