Samsun'daki sivil toplum kuruluşları Canik Kent Konseyi tarafından düzenlenen toplantıda bir araya geldi.

STK'lar Canik'te toplandı Samsun'daki sivil toplum kuruluşları Canik Kent Konseyi tarafından düzenlenen toplantıda bir araya geldi

STK'lar Canik'te toplandı

Samsun'daki sivil toplum kuruluşları Canik Kent Konseyi tarafından düzenlenen toplantıda bir araya geldi. Toplantıda STK'ların güçlendirilmesi gerektiğine işaret edildi.

Çeşitli sivil toplum kuruluşlarının Samsun temsilcileri Canik Kent Konseyi'nin organizasyonuyla bir araya geldi. Canik Kültür Merkezi'nde düzenlenen toplantıya, Canik Kent Konseyi Genel Sekreteri Reşat Kılınçarslan'ın yanısıra SAMİKAD Başkanı Münevver Uğurlu, TOG İğne Deliği Gençlik Merkezi Müdürü Sevcan Koç, Türkiye Hemşireler Derneği Samsun Şube Başkanı Rahşan Yılmaz, TEGV Müdürü Gülhanım Civelekoğlu, Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) yetkilileri ve çeşitli sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

KOMİSYON OLUŞTURULDU

Yoğun ilgi gören toplantıda, sivil toplum kuruluşlarının zayıf yönleri, STK'ların güçlendirilmesi, kurum ve kuruluşların STK'lara desteğinin artırılması gibi konular görüşüldü. Toplantıda ayrıca özellikle Merkezi ve Yerel Yönetimler Yasasında dernekler için verilen hakların kullanımı ile ilgili söylemlerde bulunuldu. Toplantı sonunda 6 kişilik bir komisyon oluşturularak 8 Temmuz'da Canik Kent Konseyi Birimi'nde toplantı yapma kararı alındı.

STK'LAR ŞEHRİN SESİDİR

Düzenledikleri toplantıya katılım sağlayan sivil toplum örgütlerinin temsilcilerine teşekkür eden Canik Kent Konseyi Genel Sekreteri Reşat Kılınçarslan, "STK'lar şehirlerde çok önemli yerlere sahiptir. Bir şehrin gözü, kulağı, sesi STK'lardır. Biz de düzenlediğimiz bu toplantıda sivil toplum kuruluşlarımızı nasıl güçlendirebiliriz üzerinde durduk. Bu toplantı yönetişimin ön hazırlığıdır. Bu da Kent Konseylerinin temel düsturudur. Faydalı bir toplantı olduğuna inanıyorum. İnşallah bundan sonra STK'lar olarak sık sık bir araya geleceğiz" dedi.